Urmărește emisiunea live
Boc, propunere reorganizare administrativ-teritorială. Cîțu: Avem clar o problemă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Florin Cîțu a vorbit despre propunerea primarului Emil Boc, referitoare la o reorganizare administrativ-teritorială a localităţilor care nu se pot susţine material.

Premierul Florin Cîţu a declarat, astăzi, la Alba Iulia, că a văzut propunerea primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc, referitoare la o reorganizare administrativ-teritorială a localităţilor care nu se pot susţine material, însă este de părere că aceste "unificări" ar trebui să fie stimulate să se facă într-un mod natural.

"Sunt 1.250 de UAT-uri în România ale căror venituri cu salariile sunt mai mari decât veniturile proprii sau venituri totale chiar. Avem clar o problemă (...). Pot să vă spun că ne uităm şi am văzut propunerea domnului Boc în ce priveşte reorganizarea administrativă. Aş vrea să o facem cumva să creăm motivaţia să se facă natural, adică să creăm proiecte în jurul cărora aceste UAT-uri să se unească. Dacă venim într-o zonă să creăm şcoală, spital, natural să se unească aceste UAT-uri şi să creeze această unitate administrativă.

Cam aşa aş vedea lucrurile dar, bineînţeles, este o opinie personală, încă nu am discutat. Dar este adevărat, este o problemă de sustenabilitate a finanţelor, pe de o parte, din cauza deciziilor pe care le iau anumiţi primari care cresc anumite cheltuieli fără să aibă venituri, dar, pe de altă parte, situaţia efectivă. Multe UAT-uri chiar nu au venituri, nu au de unde să plătească (...). Sunt de acord, am auzit propunerea dar eu merg pe varianta de a crea o motivaţie pentru a se uni natural aceste UAT-uri, dacă se poate", a spus Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

"Conducem după legea lui Ceaușescu din 1968"

"Nu este pe agenda clasei politice actuale această reorganizare administrativ-teritorială, dar dacă nu vorbim de subiectul ăsta sunt convins că nu se va face niciodată. Dar eu cred că se va face odată și odată pentru că suntem singura țară din Uniunea Europeană care nu a făcut reforma administrativ-teritorială a țării. Noi conducem după legea lui Ceaușescu din 1968.

Gândiți-vă că s-ar desființa jumătate de structuri din județe. Un alt avantaj ar fi decimentarea rețelei clienterale de 53 de ani. Dacă acestea le-ai sparge în bucăți ai avea șansa să renaști administrativ ca țară. E un subiect la care țin, dar e necesar pentru țară. Știu că politic e greu, dar pentru țară e absolut necesar”, a declarat Boc, în urmă cu o săptămânp, la Napoca Live, scrie eclujeanul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel