Deputatul USR Cluj, Adrian Dohotaru, cere Primăriei să înceapă amenajarea zonei ”La Terenuri”, din cartierul Mănăștur.
”Vrem ca zona La Terenuri să fie cel mai mare spațiu public din cartierul Mănăștur. Nu mai e loc de dezinformare. Primarul Emil Boc a spus greșit că 85% e privat, 15% public. Am cerut situația la cadastru și 70% e public, deci Primăria nu mai are scuze pentru neamenjarea zonei. Proiectele de bugetare participativă au fost declarate neeligibile în în mod greșit pentru că se putea interveni pe proprietățile publice”, a spus Adrian Dohotaru.
[citeste si]
Reprezentanții Primăriei au făcut următoarele precizări: ”Din suprafața existentă măsurată în zona "La Terenuri", Primăria municipiului Cluj-Napoca a identificat o suprafață de teren de aproximativ 1,222 ha (20% din zona "La Terenuri"), care este în curs de cadastrare și pe care municipalitatea poate realiza lucrări de investiții.
În ceea ce privește restul terenului, o parte a fost restituit foștilor proprietari, în temeiul Legii nr. 10/2001 și a legilor fondului funciar, iar pentru altă parte au fost depuse cereri de revendicare, acestea fiind în prezent în procedură de soluționare”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați