Boc, acuzat că a îmbrâncit pe șefa unei secții de votare la Cluj
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Emil Boc este acuzat de președintele PSD Cluj  că a mers pe la secţiile de votare din oraş, iar la una dintre aceste secţii ar fi îmbrâncit-o pe preşedinta comisiei şi i-ar fi smuls din mână procesul verbal întocmit după numărătoarea voturilor.

După ce PDL a anunţat că Emil Boc ar fi câştigat alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca cu un avans de 1.000 de voturi, sunt surse care susţin că avansul ar fi de fapt unul foarte mic, de numai 40 de voturi. Biroul Electoral Cluj nu a oferit până la această oră rezultate parţiale de la alegerile pentru primăria municipiului Cluj-Napoca.

Liderii USL Cluj susţin că Emil Boc ar fi îmbrâncit-o pe preşedinta secţiei de votare de la Expo Transilvania şi i-ar fi spus ce să scrie în procesul verbal. Horea Uioreanu, candidatul USL la preşedinţia CJ Cluj, a declarat că va cere renumărarea voturilor la Cluj şi susţine că alegerile de duminică au fost fraudate.

 Incidentul în care ar fi fost implicat Emil Boc nu a fost confirmat, deocamdată, nici de Poliţie, nici de către reprezentanţii Biroului Electoral Municipal Cluj.

 "De ieri seară (duminică, n.r.) au fost o serie de incidente. Preşedinta secţiei nu a anulat buletinele nefolosite, au fost găsiţi saci cu astfel de buletine pe margine, iar urnele nu trebuiau deschise înainte ca acele buletine să fie anulate. Acum o oră şi ceva a venit domnul Boc aici şi a făcut un exces de nervozitate. A smuls dosarele din mână preşedintei de secţie. Sunt manifestări pe care un fost prim ministru al României nu ar trebui să le aibă", a declarat, la România TV, Horea Uioreanu, care a admis însă că nu a asistat personal la incidente.

 Reprezentanţii USL Cluj au contestat luni la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) numărătoarea voturilor la secţia nr. 124 din Cluj-Napoca, pe motiv că există suspiciuni de fraudă, şi a cerut renumărarea voturilor din această secţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel