Data publicării:

Boala de care suferă Silvio Berlusconi. Medicul fostului premier: "Se află într-o situație dificilă" 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Silvio Berlusconi, fost premier al Italiei. Sursa foto Agerpres.
Silvio Berlusconi, fost premier al Italiei. Sursa foto Agerpres.
Doctorul Alberto Zangrillo, medicul curant al lui Silvio Berlusconi, a recunoscut sâmbătă că fostul premier italian suferă de "o patologie gravă" şi se află într-o situaţie "dificilă", dar a subliniat că "răspunde bine la tratament", transmite EFE.

"Sunt liniştit, Berlusconi răspunde bine la tratament. Mai ales că facem tot ce putem. Am în faţă un pacient care este şi un mare prieten, nu pot nega, există o mare implicare personală", a spus medicul la ieşirea din spitalul San Raffaele din Milano (nord), unde politicianul rămâne internat la terapie intensivă.

De la internarea sa, miercurea trecută, echipa medicală a publicat doar un raport medical care confirma că Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, suferă de leucemie de ceva vreme şi este internat pentru a trata "o infecţie pulmonară".

"Este clar că vorbim despre un pacient a cărui vârstă o cunoaşteţi cu toţii, cu o patologie şi o complicaţie care au fost precis definite", a adăugat doctorul Zangrillo în declaraţii difuzate de presa locală.

Prioritatea actuală este tratarea pneumoniei care i-a cauzat probleme respiratorii, a declarat medicul, care a recunoscut că "este o complicaţie a unui tablou clinic patologic de altă natură" pe care o tratează "în cel mai bun mod posibil".

La rândul său, coordonatorul partidului Forza Italia, Antonio Tajani, care este şi ministru de externe, a declarat că lui Berlusconi i-ar fi plăcut să se întoarcă acasă sâmbătă seară, dar a acceptat ideea că trebuie să continue sub observaţie medicală.

Silvio Berlusconi are un istoric lung de probleme medicale



Berlusconi a mai fost internat la spitalul San Raffaele săptămâna trecută pentru ceea ce au fost descrise drept "controale medicale", dar starea lui nu a fost considerată îngrijorătoare. 

Fostul şef al guvernului italian se confruntă cu probleme de sănătate de mai mulţi ani.

În aprilie 2021, el a fost spitalizat mai mult de trei săptămâni, pentru "sechele (cauzate) de COVID-19" pe care l-a contractat în septembrie 2020.

Silvio Berlusconi suferise o operaţie dificilă pe cord deschis în 2016, apoi o operaţie pentru ocluzie intestinală, în primăvara lui 2019, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel