Boala ascunsă la copii. Monica Pop, avertisment: E frumos, dar foarte periculos!
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Monica Pop
Monica Pop
Monica Pop atrage atenția asupra unei boli care apare la copii și care este extrem de periculoasă.

Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București, semnalează o problemă pe care părinții nu o observă la copii și care poate duce la orbire. Mai mult, renumitul medic susține că au fost făcute deja multe controale preventive și din păcate au existat cazuri în care glaucomul a fost confirmat. Primul semn este cel al ochilor mari, care, de multe ori, ascund în spatele frumuseții această problemă. Potrivit prof. dr. Monica Pop, există o singură șansă ca aceastp problemă să poată fi rezolvată. 

Citește și: Monica Pop: Aveți probleme cu ochii? ATENȚIE dacă faceți copii

"Singura șansă a unui copil cu glaucom e sa fie descoperit, operat și tratat la timp"

"ATENTIE MARE , MEDICI NEONATOLOGI, PEDIATRI, DE FAMILIE, PĂRINTI !

OCHII MARI LA COPII (nou născuti, sugari, copii mici, scolari) = GLAUCOM CONGENITAL, INFANTIL, sau JUVENIL.
Boală gravă. E frumos, dar foarte periculos! Neoperat la timp , DUCE LA ORBIRE. Daca si corneea e cetoasa( nu permite sa se vada limpede irisul si pupila prin ea), e semn de gravitate.
O familie unde a aparut un astfel de copil, nu trebuie sa mai faca altul, pt ca si acela va fi , cu mare probabilitate, la fel.Sint familii cu 3 copii complet nevăzători din cauza acestei boli grave. Nu au ascultat sfaturile medicilor!
Singura sansă a unui copil cu glaucom e sa fie descoperit,operat si tratat la timp( chiar la nastere,), pt a rămine măcar cu o parte din vedere. Oricum, vor rămine "clientii" oftalmologilor toată viata. La noi s-au operat nou-născuti de 3-4 zile pt aceasta boală gravă.Si, de toate virstele. Unii, adusi mult, prea tirziu, din pacate!!!" susține managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București.

Aspectul poate ascunde această afecțiune

Cel mai cunoscut medic oftalmolog din România susține că părinții nu trebuie să se bucure de ochii mari ai copiilor. "Trist si frumos ca aspect,dar, periculos si grav! Nu vă bucurati de ochi mari la copii si NU neglijati sa-i duceti la consult de specialitate.(...) Au mers multi la consult. Din păcate, la unii s-a si confirmat glaucomul. Of!", a anunțat Monica Pop pe pagina sa de Facebook. 

Citește și: Greașeală enormă când faceți poze. Monica Pop, semnal de alarmă

Care este mecanismul afecțiunii

Monica Pop a explicat ce înseamnă acest glaucom congenital care poate duce la orbire și care este mecanismul acestei afecțiuni. "Mecanismul acestei afectiuni este urmatorul: umorul apos (apa, lichidul) din ochi se scurge printr-un mic canal (canalul lui Schlem) in circulatie. La unii nou-nascuti, acest canal este « infundat » iar lichidul, neavand pe unde sa se scurga, se tot acumuleaza in ochi (a nu se confunda cu canalele lacrimo-nazale infundate, nu exista legatura intre cele 2 afectiuni). Ochii cresc, devin tot mai mari, care creste si tensiunea dinauntrul ochiului care, prin presiune (apasare) distruge nervul optic, ducand astfel la pierderea definitiva a vederii" scria medicul Monica Pop pe sitelul pe monicapop.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel