Data publicării:

Blănculescu: România riscă să rămână captivă în criza economică

Autor: Covrig Roxana | Categorie: Economie
WhatsApp
blanculescu
blanculescu

Alegeri prezidentiale 2024

Consultantul financiar Ionel Blănculescu este de părere că România riscă să rămână captivă în forța centrifugă a crizei economice. El susține că soluția este ca statul trebuie să-și asume proiectele mari de importanță strategică. 

Ionel Blănculescu scrie pe blogul personal că statul român trebuie să-și asume proiecte precum: extragerea și exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. exploatarea gazelor naturale din șisturi, exploatarea zăcămintelor de cupru de la Cuprumin și Moldomin, extracția metalelor rare de la Roșia Montană și marele proiect de reindustrializare a României.

"România are nevoie de acest proiect"

Despre Roșia Montană, Blănculescu subliniază că "România are nevoie de acest proiect". El precizează că "70% dintre beneficiile proiectului rămân în țara noastră". Consultantul financiar adaugă că va fi o dezvoltare pe orizontală și pe verticală, care va avea impact național, nu doar local". Ionel Blănculescu mai susține că trebuie luate în considerare argumentele pro și contra, iar protestatarii "să nu încerce influențarea în sens negativ a dezbaterilor din Parlament".

Protestatarii nu au făcut nimic pentru oamenii de la Roșia Montană

El precizează: "Aș dori să reamintesc faptul că în urma seriei de proteste care au avut loc acum mai bine de un an în toată țara - atunci când Guvernul de la acel moment a considerat că nu este oportună dezbaterea proiectului, având în vedere luptele politice care se duceau în România -, peste Roșia Montană s-a lăsat liniștea și s-a așternut nepăsarea. Niciunul dintre protestatarii și criticii de atunci nu au făcut nimic pentru mediul de acolo, pentru comunitatea de acolo, pentru soarta celor care își duc traiul zi de zi acolo".

Ipocrizie strigătoare la cer

Blănculescu adaugă: "Odată cu trimiterea proiectului de lege în Parlament acele voci au reînviat, consider eu, pe fondul unei ipocrizii strigătoare la cer. Dacă din partea foștilor protestatari ar fi existat buna-credință, atunci în această perioadă de un an și ceva, respectivii ar fi întreprins acțiuni concrete pentru reabilitarea mediului sau restaurarea patrimoniului din Roșia Montană.".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel