BLACK FRIDAY 2020. ANAF, anunțul momentului: ATENȚIE!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Inspectorii Antifraudã din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscalã (ANAF) vor monitoriza tranzacțiile online de Black Friday, din acest weekend, precum și obligațiile fiscale care se vor naște în aceastã perioadã de reduceri, anunță ANAF.

Direcția Generalã Antifraudã Fiscalã reamintește și firmelor de curierat cã au obligația să verifice identitatea reală a vânzãtorilor cu care încheie contracte pentru livrarea mãrfurilor.

Totodatã, ANAF încurajeazã conformarea voluntarã și reamintește tuturor persoanelor și firmelor care au avut venituri din vânzãri online cã pot accesa facilitãțile fiscale privind plata obligațiilor bugetare.

„De la începutul operațiunii Mercur, inspectorii ANAF au verificat clienți ai firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrãri cu plata ramburs, fãrã plata obligațiilor fiscale aferente, atât persoane fizice care au vândut online en-detail produse achiziționate angro, cât și persoane juridice care au achiziționat intracomunitar sau au importat bunuri, pentru care s-au emis bonuri fiscale sau facturi cu valori subevaluate cãtre cumpãrãtori a cãror identitate este dificil de verificat, apoi le-au comercializat prin intermediul platformelor on line cu livrare direct cãtre cumpãrãtori”, scrie ANAF într-un comunicat transmis joi seara.

Astfel, în perioada 1 septembrie – 06 noiembrie, inspectorii ANAF-Antifraudã au finalizat verificările la 233 contribuabili care au efectuat comerț electronic, fiind identificate abateri pentru sancționarea cãrora au dispus amenzi și confiscãri în valoare totalã de 608.157 lei. De asemenea, au fost calculate impozite și taxe datorate în valoare totalã de 15,7 milioane lei, iar pentru asigurarea recuperãrii creanțelor au fost instituite mãsuri asigurãtorii în valoare totalã de 7,63 milioane lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel