Urmărește emisiunea live
Biscuiți după rețeta bunicii: pregătește-i din lapte și faina, în doar câteva minute
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Biscuiți după rețeta bunicii, pregătește-i din lapte și faina, în doar câteva minute. Sursa - pixabay.com
Biscuiți după rețeta bunicii, pregătește-i din lapte și faina, în doar câteva minute. Sursa - pixabay.com
Preferi să servești la micul dejun ceva dulce? Încearcă să pregătești acasă niște biscuiți super delicioși.

Rețeta pe care o prezentăm mai jos este simplă și vei avea nevoie de câteva ingrediente. În rezultat, vei obține niște biscuiți cu o aromă deosebită. Desertul va fi gata în jumătate de oră.

Ingrediente:

150 ml lapte,

120 ml ulei,

400 grame de făină,

10 grame praf de copt,

120 ml de zahăr,

10 grame de zahăr vanilat,

10 grame coaja de lămâie.

 

Metoda de preparare

Pentru a începe prepararea biscuiților, ia un bol de mărime medie și pune făina, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, coaja de lămâie, laptele și uleiul. Apoi, frământă bine cu mâinile până obții un aluat omogen și fără cocoloașe.

Acoperă vasul cu un prosop și lăsă aluatul să se odihnească aproximativ zece minute. Apoi mută  aluatul pe o suprafață de lucru. Din aluat întinde o foaie și, cu un pahar, formează biscuiții. 

Unele gospodine adaugă oțet atunci când fierb cartofii. Iată de ce fac asta

O tavă dreptunghiulară se tapetează cu hârtie de copt și se așează biscuiții, care se coc la o temperatura de 180°C, timp de 25 de minute.

Odată găta, biscuiții se scot din cuptor, se lasă să se răcească, iar apoi se savurează cu o ceașcă de ceai sau cafea. Biscuiții pot fi serviți la micul dejun sau ca și gustare în timpul zilei. Poftă bună!

 

Pregătește această tartă rapidă și delicioasă în doar 10 minute

Vă oferim rețeta simplă pentru un desert gustos și rapid. Dacă aveți oaspeți la ușă sau doriți doar să-i răsfățați pe cei dragi cu un desert de casă, fără să petreceți mult timp la bucătărie, iată o rețetă simplă și rapidă.

Cu rețeta de azi aveți nevoie de un minim de ingrediente. În plus, veți petrece și puțin timp în bucătărie.

Aveți nevoie de:

zahăr - 100 grame;

lapte - 100 ml;

ulei vegetal - 100 ml;

zahăr vanilat - 1 linguriță;

praf de copt - 10 grame;

făină - 200 grame;

măr - 1 bucată.

Pentru glazură:

zahăr - 50 grame;

unt - 50 grame;

făină - 3 linguri. 

 

Prepararea

Bați ouăle cu zahărul până obțineți o spumă albă și pufoasă. Adăugați uleiul vegetal și laptele și amestecați bine. Se toarnă făina cernută, combinată cu praful de copt, și se frământă un aluat omogen, destul de lichid.

Tapetați o formă de 28 cm diametru cu pergament. Puneți aluatul în formă și întindeți deasupra mărul feliat.

Ai vinete și ciocolată neagră în frigider? Prepară acest chec delicios, care te va cuceri iremediabil


Acoperiți tarta cu glazură. Pentru asta, combinați zahărul, untul rece și făina. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Înainte de servire, stropiți tarta cu zahăr pudră. Poftă bună!

 

Trei ingrediente neobișnuite care îmbunătățesc gustul cafelei

Este greu de imaginat o dimineață perfectă fără o ceașcă de cafea aromată. Licoarea ne ajută să ne pregătim pentru o zi nouă.

Cu toate acestea, starea de spirit depinde, în mare măsură, de calitățile gustative ale băuturii. De obicei, adăugăm un minim de componente în cafea. Practic, toată lumea se limitează la lapte, zahăr și scorțișoară.

Ne putem distra însă și cu alte ingrediente, pe care le putem adăuga în cafeaua de dimineață. Prin urmare, ar trebui să învățăm cum să facem o cafea incredibil de gustoasă acasă. Pentru a face acest lucru, merită să știm ce ingrediente neobișnuite pot transforma băutura.

Sare. Acest ingredient pare nepotrivit, dar este greșit. Sarea este un produs excelent care va îmbunătăți gustul băuturii. Dacă dorim să eliminăm gustul amar, atunci un praf mic de sare va face față perfect sarcinii.

Supă cremă de vinete și parmezan. Rețeta zilei

Unt. Gurmanzii știu că untul obișnuit transformă cafeaua într-o băutură divină. Datorită untului,  gustul băuturii devine mai sofisticat, mai luminos și mai bogat. Merită să adăugăm o bucată mică de unt, dar trebuie să știm că numărul de calorii al băuturii va crește.

Sirop de arțar. Mulți știu că toate siropurile sunt cu siguranță dăunătoare și periculoase. Cu toate acestea, siropul de arțar este o excepție. Produsul are o compoziție naturală cu o listă semnificativă de proprietăți utile.

Chipsuri de varză Kale: delicioase, crocante și sănătoase. Copiii le vor adora

Dar acesta nu este principalul avantaj al produsului. Cert este că siropul de arțar are un gust unic, așa că orice gurmand ar trebui să încerce să-l adauge în cafea. Apropo, dacă adăugăm sirop de arțar în cafea, nu vom mai folosi zahăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel