Data actualizării:
Data publicării:

Bilanțul mandatelor de președinte ale lui Iohannis. Deși nu a abuzat de puterea funcției, nici nu a vrut să o elimine

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre persepctiva alegerilor de anul viitor și despre mandatul de până acum al președintelui Klaus Iohannis.

„Klaus Iohannis mai are un an și jumătate de mandat și își va pierde practic puterea, în 8-10 luni de acum. Acela va fi momentul când baronii, liderii puternici ai partidului, vor încerca să asigure supraviețuirea electorală a liberalilor din România.

Momentul cheie va fi acela al alegerilor europarlamentare. Dacă PNL va lua un scor mic, un scor necorespunzător la europarlamentare, ideea este ca PNL să se retragă din coaliția cu PSD. Există și un antidot pentru așa ceva - ideea ca PNL și PSD să meargă împreună la viitoarele alegeri, ca un USL 2.0. Asta înseamnă să aibă candidați comuni și la europarlamentare, și la locale, și la parlamentare, dar și la prezidențiale”, a explicat Bogdan Chirieac la România TV.

Există o singură funcție importantă în România

„Viața ne-a învățat, după ce domnul Traian Băsescu a inventat statul subteran, că, în România, singura funcție cu adevărat importantă, determinantă, chiar împotriva voinței poporului și a Parlamentului, este cea de președinte. Deocamdată, președintele are în mâna sa și DNA, dar și serviciile secrete. Ați văzut, cu aceste lucruri se pot face lucruri. Nu este cazul lui Klaus Iohannis, care nu a abuzat de această putere, dar nici nu a făcut în așa fel încât lucrurile acestea să se democratizeze, încât justiția din țara noastră să nu fie concentrată în mâna unui singur om și, din nefericire, deasupra legilor din țara noastră.

Între timp, sigur, lucrurile se pregătesc. Nicolae Ciucă trebuie să-și ia în serios funcția de președinte al PNL. Este un om absolut în regulă și este un potențial candidat la președinție. Acela va fi și momentul în care PNL s-ar putea lăsa ademenit să o sprijine pe doamna Laura Codruța Kovesi la președinție”, a adăugat analistul politic.

Chirieac, despre opinia publică în legătură cu Iohannis în 2014

 

Bogdan Chirieac a vorbit despre Klaus Iohannis la Antena 3 CNN, la începutul lunii iunie: „După mandatul lui Traian Băsescu, orice ar fi venit nu avea cum să fie mai jos. Că au fost toate nenorocirile alea în cei zece ani de mandat. Dar în 2014, când a candidat Klaus Iohannis, mulţi dintre noi ne-am gândit că este un nou Carol I sau un nou Ferdinand Întregitorul. Aşa ne-am gândit atunci. Deci nu mă aşteptam ca în 2017 să nu fie autostradă Bucureşti-Sibiu. În loc de asta, însă, vedeţi cum arată România astăzi. Justiţia este nefuncţională, administraţia este total ineficientă, sunt o mulţime de aberaţii în sistemul statului, sunt cel puţin două state paralele cu statul legal din România".

Citește întregul material aici - Chirieac: Faţă de aşteptările pe care le-am avut, realitatea a fost cruntă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel