Urmărește emisiunea live
Bilanț coronavirus, 5 noiembrie 2022. Cele mai noi date de la Ministerul Sănătății
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 319 cazuri noi de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 319 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), cu 51 mai puţine faţă de ziua anterioară. 70 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, a transmis Ministerul Sănătății (MS).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 34 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 618, cu 26 mai puţine faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 88 de persoane, cu 2 mai puţine faţă de ziua anterioară. Din cei 88 de pacienţi internaţi la ATI, 78 sunt nevaccinaţi.

Din totalul pacienţilor internaţi, 36 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu 5 mai puţini faţă de ziua anterioară, şi niciunul la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până sâmbătă, 67.211 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 04.11.2022 (10:00) – 05.11.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 5 decese (2 bărbat şi 3 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referinţă.

Dintre cele 5 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani şi 3 la categoria de vârstă peste 80 de ani, a precizat MS.

Citește și...

Ministrul Alexandru Rafila, întrebat dacă vor fi mai multe cazuri de gripă decât anul trecut: Da! Există şi o protecţie mai scăzută a oamenilor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că, în acest sezon rece, vor fi mai multe cazuri de gripă decât s-au înregistrat anul trecut. 

Alexandru Rafila a fost întrebat, recent, într-o conferinţă de presă, cum se anunţă sezonul gripal şi dacă ar trebui să ne aşteptăm la mai multe cazuri.

„Da, mai multe decât anul trecut vor fi. Anul trecut, au fost foarte, foarte puţine. Asta nu înseamnă neapărat că este îngrijorător, important e cât de multe vor fi. (...) Există şi o protecţie mai scăzută a oamenilor, pentru că mulţi dintre ei nu s-au mai vaccinat. Nu au venit niciun contact cu virusul şi e clar că imunitatea faţă de virusul gripal în general este ceva mai scăzută şi atunci sigur că ne punem problema”, a declarat ministrul Alexandru Rafila. 

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de gripă, având în vedere şi că nu mai sunt măsurile de anul trecut, cu obligativitatea purtării măştii şi alte restricţii.

„Pe de altă parte, şi măsurile care au fost împotriva infecţiei cu noul coronavirus, mască, anumite restricţii nu mai există în momentul de faţă. E o boală care transmite identic. Nu e nicio diferenţă între cum se transmite gripa şi cum se transmite infecţia cu noul coronavirus. Şi atunci e evident că este posibilă o recrudescenţă a numărului de cazuri”, a mai transmis ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel