Bilanț coronavirus, 4 octombrie 2022. La ATI sunt trataţi 122 de pacienţi, dintre care 115 nevaccinaţi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un număr de 1.349 persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii. 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.419 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 770 mai multe față de ziua anterioară. 335 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

La ATI sunt trataţi 122 de pacienţi, dintre care 115 sunt nevaccinaţi anti-COVID. Din totalul pacienţilor internaţi, 93 sunt minori, toţi fiind în secţii, cu şapte mai puţini faţă de ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate de către INSP 20 de decese (15 bărbaţi şi 5 femei). Dintre cele 20 decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, şase la categoria de vârstă 60-69 de ani, două la categoria de vârstă 70-79 de ani şi 10 la categoria de vârstă peste 80 ani. Potrivit Ministerului Sănătăţii, 17 dintre pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi şi doar doi erau vaccinaţi anti-COVID.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 67.054 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în România.

Citește și...

Campania de vaccinare cu seruri adaptate la Omicron. Anunț din Franţa

Campania de vaccinare anti-COVID-19 cu noile vaccinuri adaptate la varianta Omicron va începe în Franţa pe 3 octombrie.

Anunțul a fost făcut marţi de ministrul francez al Sănătăţii, citat de site-ul cotidianului Le Nouvel Observateur.

Pentru francezii cărora o nouă doză le este recomandată, „vom începe o campanie de vaccinare pe 3 octombrie, data la care vom avea la dispoziţia noastră noile vaccinuri”, a declarat ministrul Francois Braun pentru FranceInfo. Pentru această campanie de rapel, Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franţa (HAS) a recomandat folosirea unuia dintre cele trei vaccinuri adaptate la variantele de Omicron (două de la Pfizer-BioNTech şi unul de la Moderna) autorizate recent de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi cuplarea lor cu vaccinul antigripal, a cărui administrare va începe pe 18 octombrie.

Primele doze comandate de Franţa urmează să sosească în ţară între 29 septembrie şi 4 octombrie, potrivit unui mesaj expediat recent de Ministerul Sănătăţii profesioniştilor din domeniul medical, în care se evocă o cantitate de 576.000 de doze pentru începutul campaniei.

Doza suplimentară de vaccin este recomandă persoanelor care riscă să dezvolte forme grave. Autorităţile sanitare îi sfătuiesc pe francezi să nu aştepte noul booster adaptat la Omicron şi să se vaccineze chiar şi cu serurile care sunt în prezent disponibile dacă fac parte din categoriile de risc şi dacă nu sunt la zi în ceea ce priveşte vaccinarea cu doza recomandată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel