Bilanț coronavirus, 31 octombrie 2022. La ATI sunt internate peste 100 de persoane
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ministerul Sănătăţii a transmis, luni, cel mai nou bilanț coronavirus.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 341 de cazuri noi de COVID-19, cu 132 mai multe faţă de ziua precedentă. 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 341 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 132 mai multe faţă de ziua anterioară. 81 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 16 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 796, cu 9 mai multe faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 104 persoane, cu 6 mai multe faţă de ziua anterioară. Din cei 104 pacienţi internaţi la ATI, 93 sunt nevaccinaţi.

Din totalul pacienţilor internaţi, 54 sunt minori, 51 fiind internaţi în secţii, cu 1 mai puţin faţă de ziua anterioară şi 3 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până astăzi, 67.186 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 30.10.2022 (10:00) – 31.10.2022 (10:00) nu a fost raportat de către INSP niciun deces.

Citește și...

Sindromul Long-Covid generează afecțiuni „respiratorii și neurologice“. Rafila, semnal îngrijorător: Încercăm să dezvoltăm secții de recuperare

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a fost invitat telefonic la România TV, la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu, unde a vorbit despre posibila combinare a virusului grupal cu SARS-CoV-2:

„Există pericolul ca gripa să se combine cu Covid-19 și să genereze probleme de sănătate de dimensiuni comparabile cu cele care au fost până acum?“, a întrebat Victor Ciutacu.

„Nu se combină gripa cu Covid-ul, nu discutăm de concubinaj între virusul gripal și coronavirus, ci de posibilitatea care este și teoretică și a fost și realizată în mod practic, pentru că ambele virusuri se transmit exact pe aceeași cale, să exist co-infecție, adică să faci infecție cu ambele virusuri.

Nu este probabil pentru că, pe de o parte, numărul de cazuri de infecție cu noul coronavirus e relativ scăzut, acum avem până în 1000 de cazuri pe zi, gripa e în creștere. E posibil, dar nu este probabil.

Pe de altă parte, persoanele vârstnice și cele cu afecțiuni cronice, femeile gravide, se pot vaccina antigripal la medicul de familie. Campania a început chiar în septembrie și până acum s-au vaccinat deja 500.000 de români, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria contemporană.“, a spus Rafila.

De asemenea, ministrul Sănătății a fost întrebat și despre afecțiunea de Long-Covid, care îi afectează încă pe foarte mulți oameni care au fost infectați cu SARS-CoV-2:

„Sindromul Long-Covid este un fenomen îngrijorător?“, a întrebat Victor Ciutacu.

„E foarte îngrijorător pentru că multe persoane au remarcat că după infecția cu SARS-CoV-2 nu au revenit la starea de sănătate anterioară infecției și au sechele, au dificultăți respiratorii sau chiar sechele neurologice.

Una din discuții a fost să încercăm să dezvoltăm secții de recuperare care să încerce să trateze diversele patologii, inclusiv aceste sechele post-Covid-19 care constau în afectare pulmonară sau afectare neurologică și care trebuie să beneficieze de un tratament special“, a conchis Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel