Data actualizării:
Data publicării:

Biden, convorbire marți cu Macron despre ce se întâmplă în Ucraina - surse CNN

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Biden, convorbire marți cu Macron despre ce se întâmplă în Ucraina - surse CNN / Foto: Agerpres
Biden, convorbire marți cu Macron despre ce se întâmplă în Ucraina - surse CNN / Foto: Agerpres
Președintele SUA Joe Biden plănuiește să discute din nou, astăzi, cu președintele Franței Emmanuel Macron, potrivit unei surse citate de CNN.

Informația a apărut pe CNN. Cei doi președinți au vorbit săptămâna trecută, în timp ce Macron încerca să arate calea diplomatică în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Macron a vorbit sâmbătă cu președintele rus Vladimir Putin timp de 1 oră și 40 de minute. Potrivit Kremlinului, cei doi au avut un 'schimb de opinii aprofundat' în timpul apelului. Aceștia au discutat despre 'condițiile pentru securitate și stabilitate în Europa', a transmis Palatul Élysée.

Citește și: The SUN a scris ora invaziei Rusiei în Ucraina. La ce oră ar putea avea loc primele bombardamente

 

Rusia este pregătită să invadeze Ucraina mâine, la ora 1.00 dimineața, cu o razie masivă de rachete și 200.000 de soldați, potrivit serviciilor secrete americane, a scris The Sun.

Surse bine plasate au declarat că pregătirile pentru apărarea națiunii asediate vor continua în ciuda rapoartelor potrivit cărora Putin își retrage unele trupe de la graniță.

Rusia a afirmat astăzi că retrage aproximativ 10.000 de soldați 

Serviciile secrete americane au declarat că cel mai probabil ordinul lui Putin o să fie dat la ora 3 dimineața (1 dimineața, ora Regatului Unit). Spionii americani cred că centrele de comandă și control ale armatei și guvernului de la Kiev mai au încă un baraj de lovituri aeriene înainte ca tancurile să se rostogolească peste graniță. Rusia a afirmat astăzi că retrage aproximativ 10.000 de soldați din vestul și sudul său către cazărmi după exerciții militare. Vezi știrea aici!

Citește și: Mercenari ruşi ce au legături cu serviciile de spionaj şi-au sporit prezenţa în Ucraina în ultimele săptămâni - surse occidentale

Mercenari ruşi cu legături cu spionii Moscovei şi-au sporit prezenţa în Ucraina în ultimele săptămâni, alimentând temeri în rândul anumitor state membre că Rusia ar putea încerca să fabrice un pretext pentru o invazie, au declarat trei surse occidentale din domeniul securităţii, relatează luni Reuters. 

Acestea au afirmat că preocupările lor s-au accentuat în ultimele săptămâni că o incursiune rusă în Ucraina ar putea fi precedată de un război informaţional şi de atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice a Ucrainei precum reţelele de electricitate şi gaz.

Rusia ar putea utiliza mercenari pentru a semăna discordie şi a paraliza Ucraina

De asemenea, Rusia ar putea utiliza mercenari pentru a semăna discordie şi a paraliza Ucraina prin intermediul unor asasinate ţintite şi al utilizării unor armamente specializate, au precizat sursele citate. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel