Biden are în vedere noi sancțiuni pentru blocarea Nord Stream 2
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Biden are în vedere noi sancțiuni pentru blocarea Nord Stream 2  /  Sursă foto: Pixbay
Biden are în vedere noi sancțiuni pentru blocarea Nord Stream 2 / Sursă foto: Pixbay
Administrația lui Joe Biden are în vedere noi sancțiuni pentru a bloca construcția gazoductului Nord Stream 2.

Administrația președintelui Statelor Unite, Joe Biden, are în vedere sancțiuni suplimentare pentru a bloca construcția gazoductului Nord Stream 2 aproape finalizat, informează surse Bloomberg.

Sancțiunile ar veni sub forma unui raport intermediar care ar putea identifica, de asemenea, o companie de asigurări care lucrează cu navele care instalează conducta în Marea Baltică, precum și alte companii care furnizează nave de sprijin și materiale pentru proiect, potrivit unor oameni care au vrut să rămână anonimi din cauza naturii sensibile a deliberărilor.

Congresul a cerut sancțiuni

Parlamentarii republicani și democrați au presat administrația Biden să ia măsuri mai puternice pentru a opri proiectul Gazprom PJSC, după ce un raport de mandat al Congresului, publicat luna trecută, a supus sancțiunilor nava rusească Fortuna.

Departamentul Trezoreriei nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii. Casa Albă a subliniat o declarație a secretarului de stat Antony Blinken, potrivit căreia administrația urmărește îndeaproape eforturile de finalizare a conductei, precum și companiile implicate în proiect.

"Legislația privind sancțiunile adoptate de Congres în 2019 și extinsă în 2020 are un sprijin semnificativ din partea unei majorități congresiste bipartite", a spus Blinken în declarație.

„Administrația Biden se angajează să respecte legislația respectivă. Departamentul își reiterează avertizarea că orice entitate implicată în conducta Nord Stream 2 riscă sancțiuni americane și ar trebui să abandoneze imediat lucrările la conductă”, a mai precizat secretarul de stat al SUA. De asemenea, Blinken a precizat că administrația va analiza sancționarea Nord Stream 2 AG „foarte atent”, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel