Beşiktaş, Bursaspor şi Gaziantepspor, suspendate de UEFA din competiţiile europene
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
besiktas
besiktas

Echipele turcești Beşiktaş Istanbul, Bursaspor şi Gaziantepspor, au fost suspendate de UEFA din competiţiile europene pentru o perioadă de un an, din motive financiare, anunţă presa internaţională.

 Pe lângă suspendare, UEFA a amendat-o pe Beşiktaş cu 200.000 de euro. Forul fotbalistic european a luat aceste decizii după ce a examinat situaţia financiară a clubului în al doilea şi al treilea trimestru din 2011. UEFA consideră că Beşiktaş a încălcat regulile fair-play-ului financiar.

 Echipa din Istanbul, de 13 ori campioană a Turciei, a terminat campionatul pe locul 4 şi era calificată în turul 3 preliminar al Europa League. Acţiunile clubului s-au prăbuşit cu peste 9% la aflarea veştii.

 Preşedintele clubului, Fikret Orman, a declarat că Beşiktaş va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

 Bursaspor, locul 5 în ultimul sezon, care ar fi urmat să joace în turul 2 preliminar al Europa League, a fost sancţionată fiindcă datora bani unui fost jucător, Collins Mbesuma, potrivit unei televiziuni din Turcia, citată de EFE.

 Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care a fost sancţionată şi Gaziantepspor, care a încheiat campionatul pe locul 10.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel