Benjamin Netanyahu își desființează cabinetul de război
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul israelian Benjamin Netanyahu și-a desființat cabinetul de război.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a dizolvat cabinetul de război format din șase membri, a declarat luni un oficial israelian, potrivit Reuters. Această decizie mult așteptată a venit după plecarea din guvern a fostului general Benny Gantz.

Se așteaptă acum ca Benjamin Netanyahu să organizeze consultări despre războiul din Gaza cu un grup mic de miniștri, din care ar urma să facă parte inclusiv ministrul Apărării, Yoav Gallant, și ministrul Afacerilor Strategice, Ron Dermer, care au fpcut parte din cabinetul de război dizolvat acum.

Doi membri ai cabinetului de război au plecat din guvern



Sursa citată remarcă faptul că premierul israelian s-a confruntat cu solicitări din partea partenerilor naționaliști-religioși din coaliția sa, ministrul de Finanțe -Bezalel Smotrich și ministrul Securității Naționale - Itamar Ben-Gvir, de a fi incluși și ei în cabinetul de război, o mișcare care ar fi intensificat tensiunile cu partenerii internaționali, inclusiv cu Statele Unite ale Americii.

Cabinetul de război a fost format după ce Gantz s-a alăturat lui Netanyahu într-un guvern de unitate națională, la începutul războiului din Fâșia Gaza în octombrie, și i-a inclus și pe partenerul lui Gantz, Gadi Eisenkot, și pe Aryeh Deri, șeful partidului religios Shas, ca observatori.

Gantz și Eisenkot au părăsit guvernul săptămâna trecută, pe motiv că ar considera că încercarea lui Benjamin Netanyahu de a forma o strategie pentru războiul din Gaza este un eșec.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel