Beneficiile unice ale scrubului de corp
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
De-a lungul anilor au apărut o varietate destul de mare de exfoliante de corp inclusiv cele făcute din cafea, sare și zahăr. Indiferent dacă ai încercat sau nu unul până acum, s-ar putea să te întrebi ce beneficii îți poate aduce. Pe lângă faptul că vă face pielea să se simtă super netedă, scruburile de corp îți aduc și alte avantaje. 

De-a lungul anilor au apărut o varietate destul de mare de exfoliante de corp inclusiv cele făcute din cafea, sare și zahăr. Indiferent dacă ai încercat sau nu unul până acum, s-ar putea să te întrebi ce beneficii îți poate aduce. Pe lângă faptul că vă face pielea să se simtă super netedă, scruburile de corp îți aduc și alte avantaje, conform healthline.com.



Beneficiile scruburilor corporale


În primul rând, să aruncăm o privire la modul în care funcționează pielea noastră.

Descuamarea este procesul natural de pierdere a pielii și are loc într-un ciclu constant, regenerativ. Eficiența acestui proces depinde de o serie de factori, inclusiv vârsta, tipul de piele, produsele pe care le utilizați și mediul.

Cu toate acestea, procesul nu este 100% perfect și poate duce la acumularea de celule moarte ale pielii pe suprafața pielii. Aici intervin scruburile corporale.

Scruburile corporale îndepărtează celulele moarte ale pielii și oferă astfel mai multe beneficii:

Acestea permit pielii să absoarbă mai bine crema hidratantă. Prin acumularea celulelor moarte ale pielii, orice cremă hidratantă aplicată ulterior se va înmuia mai bine în piele.
Ele desfundă porii și previn firele de păr încarnate. Folosind în mod regulat un exfoliant corporal, îți vei desfunda porii, ceea ce poate preveni umflăturile și firele de păr încarnate.
Îți lasă pielea mai fină și mai uniformă. Atunci când pielea uscată nu este îndepărtată, aceasta face pielea aspră la atingere și are o textură și un aspect tern, crăpat. Îndepărtând celulele moarte, uscate, ar trebui să aveți o piele mai netedă și mai uniformă.

Cum se utilizează


Utilizarea unui scrub de corp este relativ simplă. Iată un ghid rapid pas cu pas (inclusiv câteva sfaturi):

Clătiți pielea cu apă caldă.
Aplicați scrubul cu vârful degetelor.
Frecați-vă mâinile și picioarele într-o mișcare circulară.
Clătiți bine cu apă caldă.
Uscați pielea, lăsând-o ușor umedă.
Aplicați o cremă hidratantă. 

Cât de des ar trebui să folosești un scrub de corp?

Nu utilizați un scrub de corp pe piele în fiecare zi sau chiar o dată la două zile. Acest lucru poate duce la uscarea sau iritația pielii.

Cât de des ar trebui să utilizați un exfoliant corporal (sau un exfoliant în general) depinde de tipul dvs. de piele. Dar, în general, nu trebuie să folosești un scrub de corp mai mult de două ori pe săptămână, sau îți vei usca și irita pielea.

Pentru pielea sensibilă, utilizați un scrub de corp o dată pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel