Urmărește emisiunea live
Beneficiile suplimentului de Vitamina D. Trei studii le confirmă
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Iată ce s-a descoperit nou despre vitamina D.

Suplimentele cu vitamina D pot proteja împotriva diabetului de tip 2 la persoanele aflate în stare prediabetică, a raportat UPI, citând oameni de ştiinţă americani, conform Rador.

Aceste suplimente sunt utilizate în general pentru a preveni pierderea osoasă şi a preveni fracturile. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul Medical Tufts din Boston, acestea sunt, de asemenea, moderat eficiente şi în limitarea progresiei prediabetului.

În trei studii clinice efectuate pe parcursul a trei ani, mai puţin de 23% dintre participanţii cărora li s-a administrat vitamina D au dezvoltat diabet. Dintre cei care au luat un placebo, procentul a fost de 25.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, în medie, suplimentele au redus riscul de progresie la diabet de tip 2 cu 15 la sută. Efectul este vizibil la persoanele cu risc crescut. Rezultatele nu sunt aplicabile celor cu risc mediu de îmbolnăvire, a spus dr. Anastasios Pitas.

Doza optimă de vitamină nu a fost încă stabilită. În plus, nu există niciun supliment care să obţină acelaşi efect ca şi schimbarea stilului de viaţă - alimentaţie sănătoasă şi exerciţii fizice regulate.

Diabetul de tip 2 se dezvoltă atunci când celulele din organism nu mai răspund la hormonul insulină, care ajută celulele să absoarbă glucoza. Ca urmare, concentraţia de zaharuri din sânge rămâne ridicată şi, în timp, aceasta dăunează vaselor de sânge, rinichilor, ochilor, aminteşte BTA.

În prediabet, glicemia este crescută, dar nu atât de mare încât să fie pus un diagnostic de diabet de tip 2.

Citește și: Tu ştii care este nivelul tău de vitamina D? Vitamina D este esenţială pentru organism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel