Beneficiarii POSDRU trebuie să declare că nu au dat mită funcţionarilor, pentru proiecte
Toţi beneficiarii de proiecte POSDRU trebuie să declare pe propria răspundere că nu au acordat nici un fel de foloase necuvenite nici unui funcţionar public din cadrul AMPOSDRU şi Organismelor Intermediare Regionale (OIR) la depunerea aplicaţiilor de proiecte şi pentru procesarea cererilor de rambursare, informează, luni, Ministerul Muncii.
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) a luat mai multe măsuri pentru remedierea problemelor constate în derularea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).
Astfel, ca o măsură anti-fraudă, toţi beneficiarii trebuie să declare pe propria răspundere că nu au oferit şi nu au acordat, direct sau indirect, nici un fel de foloase necuvenite, nici unui funcţionar public din cadrul AM POSDRU şi OIR, în vederea depunerii aplicaţiilor de proiecte şi pentru procesarea cererilor de rambursare.
De asemenea, MMFPS anunţă că pe site-ul fseromania.ro se introduce domeniul "Registrul unic al cererilor de rambursare şi al cererilor de prefinanţare", pentru procesarea cererilor de rambursare şi plăţile către beneficiari, în termen de 45 de zile calendaristice.
Totodată, începând cu 1 martie, AM POSDRU şi Organismele Intermediare Regionale trebuie să acorde audienţe, în fiecare joi, de la ora 12.00 şi tot de la începutul lunii viitoare vor funcţiona şi birourile de sprijin (Help-desk-uri, în cadrul Autorităţii de Management şi la Organismele Intermediare).
"Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a cerut directorului general AM POSDRU, Carmen Roşu, proceduri mai simple pentru beneficiari, o monitorizare mai bună a proiectelor, completarea schemei de personal, urgentarea proiectelor. Atitudinea pro-activă, transparenţa şi operativitatea sunt esenţiale în relaţia cu solicitanţii şi beneficiarii proiectelor", se arată în comunicat.
MMFPS precizează că întreruperea rambursărilor de la Comisia Europeană este o procedură uzuală, pe termen scurt, o măsura de precauţie a Comisiei Europene, care se ridică imediat ce statul membru corectează deficienţele. Suspendarea presupune blocarea întregului program.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News