Bebeluși născuți morți, după ce mama a avut COVID. Medicii cred că decesele ar putea avea legătură cu virusul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Doi bebeluși din Israel s-au născut morți, iar medicii cred că decesele au legătură cu virusul Sars-Cov-2.

Femeile gravide din Israel sunt îndemnate să se vaccineze împotriva coronavirusului, după ce doi bebeluși s-au născut morți, iar testele au arătat că erau infectați cu Sars-Cov-2, scrie Jerusalem Post.

O femeie gravidă în 36 de săptămâni a născut un bebeluș mort, vineri, iar medicii spun că decesul a fost provocat de noul coronavirus. Tânăra de 26 de ani a mers la un spital din Tel Aviv după ce a simțit că fătul nu mai mișcă în pântece. Ea  ar fi spus că a avut anterior simptome ușoare de Covid-19 și nu a fost vaccinată. Un caz similar a avut loc la începutul acestei luni la Spitalul Universitar Samson Assuta Ashdod, când o femeie însărcinată în 25 de săptămâni a născut un bebeluș mort. Copilul respectiv, de asemenea, ar fi luat virusul de la mama sa. Deși până acum se considera că este puțin probabil ca femeile însărcinate să transmită virusul copiilor lor nenăscuți, testele de laborator au arătat că fătul era infectat cu SARS-CoV-2, iar medicii suspectează că există o legătură între moartea bebelușilor și virus.

Cazurile în care fetușii primesc virusul de la mamă prin intermediul placentei sunt extrem de rare, a declarat obstetricianul și ginecologul Arnon Wiznitzer. Mai puțin de 3% dintre femeile gravide care au contractat virusul l-au transmis mai departe fătului, a explicat el. Potrivit Ministerului Sănătății din Israel numărul femeilor însărcinate și al copiilor infectați cu Sars-Cov-2 a crescut considerabil în cel de-al treilea val al pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel