Data actualizării:
Data publicării:

"Băuturile diferite nu pot fi amestecate". Mituri despre alcool demontate de medici

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Alcoolul dăunează sănătăţii, dar există unele mituri populare în care mulţi oameni cred.

Iată câteva dintre ele miturile despre alcool:

"Nu trebuie consumat alcool fără o masă copioasă"

Potrivit medicilor, concentraţia de alcool din corp nu depinde de cât şi ce a mâncat, ci doar de cantitatea de alcool consumată.

"Băuturile diferite nu pot fi amestecate"

Specialiştii susţin că nu contează ce tipuri de alcool sunt amestecate, fiind importantă cantitatea de alcool care intră în organism.

"Alcoolul ajută la combaterea oboselii"

Alcoolul paralizează activitatea cortexului cerebral, stimulând totodată întregul sistem nervos, scrie Rador, citând dariknews.bg. Cu toate acestea, nu înseamnă că o persoană nu mai este obosită, ci dimpotrivă, organismul se epuizează şi mai mult.

Cât de repede este eliminat alcoolul din organism

Eliminarea alcoolului din sânge diferă în funcție de mai mulți factori cum ar fi: sexul, vârsta, greutatea consumatorului, cantitatea de alcool și timpul în care respectiva cantitate a fost consumată. Alcoolul poate rămâne în sânge chiar și 24 de ore, timpul fiind influențat de tipul de bătutură alcoolică, cantitatea consumată și timpul în care a fost consumată.

O cantitate de 500 de ml de alcool de 5% (echivalentul unei beri) este eliminată mult mai repede dacă este băută mai lent decât dacă este băută rapid. Mai exact, o bere băută într-o oră este eliminată în aproximativ 2 ore. Aceeași bere băută în jumătate de oră va fi eliminată în 6 ore, scrie niaaa.nih.gov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel