Băsescu a semnat numirea lui Ponta ca ministru interimar la Justiție
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
ponta_guvern
ponta_guvern

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul prin care îl numeşte pe premierul Victor Ponta în funcţia de ministru interimar al Justiţiei, precum și decretul decretul prin care se constată încetarea mandatului Monei Pivniceru în fruntea Ministerului Justiţiei şi încetarea funcţiei acesteia de membru al Guvernului, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cu o zi în urmă, premierul Victor Ponta a anunţat că va prelua interimatul la Ministerul Justiţiei, în urma numirii Monei Pivniceru în funcţia de judecător la CCR, din partea Senatului. Potrivit prim-ministrului, decizia a fost luată după o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, "urmând ca şeful Executivului să facă, în maxim 45 de zile, în conformitate cu legile în vigoare, o noua propunere pentru portofoliul Justiţiei", se arăta într-un comunicat al Guvernului.

Premierul Victor Ponta a anunţat că, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, intenţionează să se întâlnească la începutul săptămânii viitoare cu preşedintele Traian Băsescu, iar marţi să discute şi cu secţia de procurori a CSM despre noii procurori pentru şefia Parchetului şi a DNA.

"Am discutat deja şi săptămâna viitoare, marţi, am solicitat - sper să fie de acord - o întâlnire cu secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi tot luni sau marţi o să mă văd şi cu preşedintele", a spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel