Barna l-a propus pe Drulă la șefia Camerei Deputaților. Prima reacție a UDMR. Oana Zamfir, cel mai important detaliu
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Oana Zamfir și Cseke Attila (UDMR)
Oana Zamfir și Cseke Attila (UDMR)
Cseke Attila (UDMR) a reacționat, marți, 15 decembrie, după ce liderul USR, Dan Barna, l-a propus pe Cătălin Drulă pentru șefia Camerei Deputaților.  

Cseke Attila a fost întrebat, la Antena 3, de Oana Zamfir cum privește UDMR propunerea făcută de Dan Barna.

„Noi am spus că ne dorim un Guvern de centru dreapta și care să fie format din PNL, USR-PLUS, UDMR. Ne menținem acest punct de vedere. Pentru formarea coaliției, asemenea anunțuri făcute prin presă, cum a făcut președintele USR, nu sunt binevenite și nu ajută cu formarea coaliției. Asemenea chestiuni se discută între președinții de formațiuni sau conducerea acestora. Se dezbat, pentru că fiecare dintre eventualii viitori parteneri poate să aibă anumite propuneri, dar ele nu se fac prin presă și nu prin anunțuri de genul acesta prin care se încearcă o anumită presiune sau un anumit tip de soluție. Nu ajută acest anunț al domnului Barna în ceea ce trebuie depășit și nu ajută la stabilirea unei încrederi mai mari”, a zis Cseke Attila.

„Ne-ați spus un lucru important, domnule Cseke Attila, respectiv că nu a existat o consultare pentru acest anunț. Ați punctat de mai multe ori că este un anunț făcut prin presă, ca atare mi-ați răspuns la întrebarea că domnul Kelemen Hunor nu a fost consultat!”, a spus Oana Zamfir ulterior. 

Ce a spus Barna 

„Am propus mai multe soluții în zilele trecute. Acestea au fost refuzate fie de Ludovic Orban, fie de cei din PNL. Încercăm o nouă soluție, o nouă deschidere și propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaților”, a afirmat Barna.

Totodată, acesta propune ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în guvern ca vicepremieri, „dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru viitorul României”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel