Data actualizării:
Data publicării:

Bărbatul care a premeditat s-o ucidă pe Regina Elisabeta cu arbaleta va sta 9 ani după gratii

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
colaj foto: Metropolitan Police, The Royal Family
colaj foto: Metropolitan Police, The Royal Family
Barbatul care a amenințat-o cu moartea pe Regina Elisabeta și-a primit sentința: 9 ani de închisoare cu executare.

Jaswant Singh Chail, bărbatul în vârstă de 21 de ani care a fost descoperit la Castelul Windsor având asupra lui o arbaletă încărcată a fost condamnat joi, potrivit Reuters. Tânărul a spus - "Sunt aici pentru a o ucide pe regină" în momentul în care a fost surprins în incinta castelului din vestul Londrei, în jurul orei 8 dimineața, în ziua de Crăciun a anului 2021. Regina Elisabeta, care a murit la vârsta de 96 de ani în septembrie anul trecut, se afla la castel în ziua incidentului, împreună cu fiul ei Charles și alți membri apropiați ai familiei.

Judecătorul Nicholas Hilliard a apreciat că Chail ar trebui să fie internat în spitalul psihiatric de maximă securitate Broadmoor înainte de a fi trimis la închisoare, informează Reuters. Acesta mai sune că bărbatul pare să fi pierdut contactul cu realitatea și că a suferit un episod psihotic în momentul în care a intrat în Castelul Windsor. Asta nu-l absolvă, desigur, de răspunderea pentru infracțiunea comisă. "El a gândit să o ucidă pe regină la începutul anului 2021, când nu era psihotic. Și-a luat din timp măsuri pentru a încerca să se apropie de ținta sa și a învățat să manevreze arbaleta într-om perioadă când nu era psihotic", a declarat judecătorul.

Obsedat de Star Wars

Chail a pledat vinovat în februarie la cele trei acuzații de amenințare cu moartea, posesie de armă și o infracțiune în conformitate cu Legea privind trădarea din 1842, devenind astfel prima persoană condamnată pentru trădare în ultimii 40 de ani. Instanța a mai aflat că Chail era obsedat de Star Wars și avea fantezii cu un personaj al Lordului 'Sith' din seria de filme cu numele "Darth Chailus". De asemenea, a schimbat mii de mesaje cu un chatbot de inteligență artificială numit Sarai, multe dintre ele cu conținut sexual explicit, cerându-i să îl ajute să decidă dacă ar trebui să comită atacul.

Chail, care a petrecut luni de zile planificând atacul asupra Reginei, a fost confruntat de un ofițer de protecție în incinta castelului, într-o zonă în care intrusul ar fi avut acces la camerele private, a declarat Hilliard în fața instanței. Arbaleta recuperată este un "Supersonic X-bow", al cărui bolț descărcat are potențialul de a provoca răni grave sau fatale. "Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut și pentru ceea ce voi face. Voi încerca să o asasinez pe Elisabeta, regina familiei regale", a declarat Chail, din Southampton, în sudul Angliei, într-o înregistrare video realizată înainte de incident, în care se vede cum ține o arbaletă în mână și poartă o mască pe față. "Aceasta este o răzbunare pentru cei care au murit în masacrul din 1919", a spus Chail, referindu-se la un incident în care trupele coloniale britanice au împușcat mortal aproape 400 de sikhs în Amritsar, oraș considerat sfânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel