Bărbatul care a adus steagul Confederației în Capitoliul SUA a fost inculpat. Alte 170 de dosare pentru protestatari
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Bărbatul care a pătruns cu simbolul rasist în Capitoliul SUA a fost inculpat
Bărbatul care a pătruns cu simbolul rasist în Capitoliul SUA a fost inculpat
Grupul care a invadat Capitoliul SUA pe 6 ianuarie 2021 este unul variat, incluzând un legiuitor din Virginia, un pompier din Florida și un activist de stânga din Utah.

Conform BBC, la mai mult de o săptămână de la asaltul asupra clădirii Capitoliului din Washington D.C., peste 170 de dosare au fost deschise, iar 70 de persoane au fost acuzate pentru faptă, a transmis procurorul Michael Sherwin. Directorul FBI, Chris Wray, a spus că alți 200 de suspecți au fost identificați, iar „agenții FBI vor veni să-i găsească”.

Un bărbat care a fost fotografiat cu steagul Confederației în interiorul clădirii Capitoliului a fost inculpat joi. Steagul Confederației este un văzut de mulți drept un simbol rasist fiindcă reprezintă țările care dețineau sclavi și care au pierdut Războiul Civil din 1861-1865. Autoritățile l-au identificat drept Kevin Seefried și acesta a apărut, alături de fiul său, în fața justiției din Delaware. Acuzele generale pentru grupul de susținători ai lui Trump rămân pătrunderea într-un loc interzis, pătrunderea prin forță și comportament turbulent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel