Bărbaţii infectaţi cu COVID-19 nu mai pot face copii. Studiu EXPLOZIV
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un studiu recent indică faptul că bărbaţii care se infectează cu noul coronavirus nu mai pot face copii. 

Infertilitatea poate fi provocată chiar şi de o formă uşoară a bolii, afirmă specialiştii. Studiul arată că numărul spermatozoizilor în cazul bărbaţilor infectaţi a scăzut la jumătate, la o lună după ce au fost diagnosticaţi. Iar cercetătorii israelieni care au realizat studiul arată şi că motilitatea acestora a fost afectată. 

Cu toate astea, datele sunt încă neclare, pentru că s-a arătat că şi o banală gripă reduce temporar numărul spermatozoizilor. 

Studiul realizat de israelieni urmează să fie publicat în Jurnalul de Fertilitate şi Sterilitate, după ce va fi revizuit de specialiști din întreaga lume. Cu toate astea, nu e prima dată când o astfel de ipoteză este lansată.

"Oamenii care se infectează nu se simt bine, însă chiar şi gripa poate provoca o scădere în ceea ce priveşte spermatozoizii. Întrebarea este dacă acest lucru este permanent sau e doar temporar. E nevoie de atenţie, pentru că dacă eşti la ATI şi mori, înseamnă că eşti foarte bolnav, aşa că nu ar trebui să ne mire schimbările din testicule. De regulă, bărbaţii care ajung la ATI sunt în vârstă. Am mai făcut cercetări şi cu alţi viruşi, e foarte greu să dovedim că afectează sperma. Aş putea să mă înşel, totuşi. E un virus nou, învăţăm mereu ceva despre el" a declarat profesorul Allan Pacey, androlog la Universitatea din Sheffield, conform Daily Mail

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel