Băncile din Danemarca le dau angajaților pături pentru a face față frigului din birouri, după ce temperatura a fost limitată la 19 °C
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 26 sep 2022, 21:41
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Băncile din Danemarca au început să le distribuie angajaților pături și haine groase, pentru a face față temperaturilor din sucursale, limitate la 19 °C.

Băncile daneze distribuie pături pentru a ajuta personalul să facă față temperaturilor mai scăzute la birou, introduse ca parte a eforturilor de reducere a consumului de energie.

Țara nordică limitează încălzirea la 19 grade Celsius în clădirile guvernamentale și a încurajat companiile private să urmeze exemplul pe fondul îngrijorărilor că actuala criză energetică europeană va duce la întreruperi de curent. Aproape toate băncile majore din Danemarca au urmat exemplul și au scăzut temperaturile, potrivit unui sondaj realizat de instituția de presă locală FinansWatch.

În cazul Arbejdernes Landsbank, al șaselea cel mai mare creditor al Danemarcei, celor 1.800 de angajați le-au fost furnizate pături în cazul în care le va fi frig, a declarat Peter Froulund, purtătorul de cuvânt al băncii, prin telefon. A cincea bancă ca mărime a Danemarcei, Spar Nord Bank, pune la dispoziția celor 1.600 de angajați ai săi pături, jachete și cămăși pe care le are deja în sucursale și birouri.

„Acestea sunt articole pe care le distribuim în mod normal, dar angajații noștri le pot folosi acum dacă doresc”, a spus Neel Rosenberg, purtătorul de cuvânt al creditorului, conform Financial Post.

Kaufland și Lidl nu mai oferă posibilitatea de încărcare gratuită a mașinilor electrice, din cauza șoferilor ridesharing care ocupau toată ziua „pompele”

Se pare ca cei de la Kaufland si Lidl au renunțat complet la încărcare gratuita a mașinilor electrice în Europa.

Acesta este pasul normal prin care Kaufland si Lidl scapă de mii de șoferi de Uber, Glovo sau Bolt care încărcau gratis mașinile EV la aceste stații.

Anul trecut Kaufland a încercat să introducă un cupon pentru cei care cumpără din magazin, soluție irelevantă pentru ca aceste stații a fost tot timpul ocupate de mașinile de ridesharing.

Lidl oferă începând de astăzi încărcare cu 1.49 euro, sau 2.41 lei pentru fiecare kw încărcat, preț normal pentru luna septembrie 2022.

În Germania și supermarket-urile Aldi Süd au renunțat la încărcare gratis a mașinilor electrice pentru ca prețul energiei era plătit de toți clienții care în proporție de 95% veneau la cumpărături cu mașini diesel și pe benzina.

Adică, Aldi Süd nu a mai vrut sa facă o discriminare a clienților care vin la cumpărături.

Din data de 12 septembrie 2022, „taxa pentru energia electrică verde depozitată”, îi va determina pe clienții care vor să apeleze la acest serviciu să scoată bani din buzunar.

Astfel, fiecare kilowatt oră la punctele de încărcare DC cu o capacitate de încărcare de până la 149 kW, prețul va ajunge la 0,48 de euro pe oră (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?