Urmărește emisiunea live
Banca grecească ATE Bank scoate la mezat sucursala din România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ate bank
ate bank

Acţionarii greci ai ATE Bank România angajează consultanţi care să o ajute să vândă banca din România.

Agricultural Bank of Greece va angaja mai mulţi consultanţi financiari pentru a o asista în procesul de vânzare a unităţii pe care o deţine în România, ATE Bank România, potrivit unei declaraţii a băncii greceşti, potrivit unui anunţ al băncii. Anterior vânzării, Agricultural Bank of Greece va cumpăra deţinerea de 15% a International Finance Corporation la ATE Bank România, informează Money.

ATE Bank este una dintre băncile de talie mică din România, cu o reţea de 30 de sucursale şi 47 de ATM-uri. Înfiinţată în 1990 sub numele de Banca pentru Mica Industrie şi Liberă Iniţiativă, ca prima bancă cu capital mixt (român şi străin) din România, instituţia de credit a fost cumpărată de Agricultural Bank of Greece (ATE Greece).

ATE Greece este una dintre băncile care a fost recapitalizată de statul elen, în urma unui acord între Grecia şi Comisia Europeană. Acordul prevedea şi un plan de restructurare, grupul grecesc angajându-se să renunţe la 25% din active. ATE este al cincilea mare grup bancar din Grecia, cu active de circa 30 de miliarde de euro la sfârşitul anului trecut şi o cotă de piaţă de aproximativ 6% în funcţie de active.

Grupul ATE a avut anul trecut pierderi de 438 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel