Data actualizării:
Data publicării:

Banana bread, rețeta simplă

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Ai poftă de ceva bun de casă, dar nu foarte complicat de preparat? Poți încerca rețeta de Banana bread.

Ingrediente

350 g făină
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă sare
6 banane foarte coapte
100 g unt
2 ouă
150 g zahăr brun
1 linguriţă extract de vanilie
40 g zahăr alb
1 banană mică proaspătă (opţional pentru decorat)
100 g nuci (opţional) - rumenite şi mărunțite

Cum se prepară

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Făina se amestecă cu un tel împreună cu sarea şi bicarbonatul de sodiu. Bananele se pun într-un bol şi se zdrobesc până au o textură de piure. Este bine să folosim banane cât mai coapte pentru că au un gust mult mai intens. Pot fi chiar şi cu zone maronii sau scoase din congelator (şi decongelate), potrivit banana-bread.com.

Se adaugă peste piure-ul de banane untul topit, zahărul brun, ouăle şi linguriţa de esenţă de vanilie. Se amestecă bine cu un tel până rezultă o compoziţie omogenă. Se adaugă peste făină şi se amestecă cu acelaşi tel până se încorporează. Se toarnă într-o tavă pentru cozonac tapetată cu hârtie de copt, lăsând aproximativ 1 deget până la marginea superioară. Tava trebuie să fie de cel puţin 25 cm x 15 cm şi 10 cm înălţime.

Se poate decora de o parte şi de alta cu feliuţe de banană. Este indicat ca mijlocul să fie lăsat liber ca să poată creşte. Se presară zahărul alb granulat peste. Se pune în cuptor timp de 55 de minute, până trece testul scobitorii. După ce o scoatem din cuptor, o scoatem din tavă şi o lăsăm să se răcească timp de 1 oră înainte să o servim.

După ce se răceşte complet, se înveleşte în folie de plastic ca să se păstreze proaspăt 3-4 zile.

BONUS: Rețeta de chec pufos cu cacao

Ingrediente

2 plicuri zahăr vanilat bourbon
5 ouă mici
200 gr făină
200 gr zahăr
1 linguriţă praf de copt
2 linguri cacao
4 linguri ulei
1 praf de sare
pentru ornat câteva alune de pădure

Cum se prepară

Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi batem albuşurile cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului. Când albuşurile au devenit spumoase, adăugăm zahărul vanilat bourbon şi zahărul tos până când obţinem o spumă tare şi lucioasă, potrivit bucataras.ro.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel