Bacalaureat 2021. Sorin Cîmpeanu, informația serii
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sorin Cimpeanu  Foto: Crișan Andreescu
Sorin Cimpeanu Foto: Crișan Andreescu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre înscrierile la examenul de Bacalaureat din acest an.

„Dificultățile au fost foarte mari, s-au suprapus peste problemele cronice din învățământul românesc, peste discrepanțele mult prea mari dintre urban și rural și au amplificat aceste diferențe”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, vineri, la Digi 24.

„Amplificarea acestor diferenţe a generat renunţarea la şcoală. Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat. E vorba de două treimi, 66% înscrişi la examenul de bacalaureat din promoţia curentă. Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat”, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Asta creează îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar. Pe de altă parte, din păcate, vedem doar săptămâna aceasta numeroase cazuri de bullying, un element îngrijorător. Este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale, emoționale”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

 

Grup de acțiune anti-bullying

 

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat, tot vineri seară, că fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying. Este un fenomen îngrijorător, iar numeroase cadre didactice nu sunt pregătite pentru a interveni, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu. Declarațiile au fost făcute tot la Digi 24.

„Vedem numeroase cazuri de bullying, este îngrijorător. Este o consecință a pierderilor înregistrate nu doar în plan educațional, ci și în plan social, emoțional”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a recunoscut că numeroase cadre didactice nu sunt pregătite pentru a preintâmpina hărțuirile sau jignirile făcute de copii.

De asemenea, a anunțat că, în viitorul an școlar, în fiecare școală, va fi câte un grup de acțiune anti-bullying format din cadre didactice, elevi, părinți și specialiști.

„La începutul anului școlar viitor, în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel