Bacalaureat 2019 - Înscriere candidaţi care au promovat corigenţele
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Examen BAC 2019
Examen BAC 2019
Începând de vineri, candidaţii care au promovat examenele de corigenţe se pot înscrie pentru cea de a doua sesiune a Bacalaureatului.

Potrivit calendarului de desfăşurare a examenului naţional de Bacalaureat în anul şcolar 2018 - 2019, aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pe 21 august este programată proba scrisă la Limba şi literatura română - proba Ea), pe 22 august - proba scrisă la Limba şi literatura maternă - proba Eb), iar pe 23 august - proba scrisă obligatorie a profilului - proba Ec).

Pe 26 august este programată proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - proba scrisă, pe 27 şi 28 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A, pe 29 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B, pe 30 august - 2 septembrie - evaluarea competenţelor digitale - proba D, iar pe 2 - 3 septembrie - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C.

Afişarea rezultatelor la probele scrise se va face pe 3 septembrie (până la ora 12,00), iar depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi (între orele 12,00 - 16,00). Conform calendarului MEN, în perioada 3 - 6 septembrie este prevăzută rezolvarea contestaţiilor, afişarea rezultatelor finale - pe 7 septembrie. În sesiunea iunie - iulie, promovabilitatea la Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, a fost de 75,5%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel