BAC 2016. Iași: Peste 95% dintre elevii înscriși au participat la simulare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
BAC 2016. Peste 95% din elevii de clasa a XI-a şi a XII-a au luat parte, luni, la simularea examenului de bacalaureat la Limba şi literatura Engleză şi Limba şi literatura română, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. 

Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, a declarat că la simulare au fost înscrişi 8.408 elevi înscrişi, din 186 de unităţi de învăţământ. 'La simularea de azi au fost prezenţi 8.067 de elevi, ceea ce reprezintă 95,94%. Transferul subiectelor pentru simulare s-a derulat în condiţii de securitate, fără întârzieri. Toate unităţile au confirmat descărcarea subiectelor. Nu au fost semnalate probleme în derularea simulării', a declarat Sabina Manea.

Conform acesteia, cerinţele au fost de nivel mediu şi au acoperit o zonă complexă - literatura, şi anume, opera lirică, limbă şi comunicare, analize morfologice şi sintactice, verificări în zona lexicală, identificări de figuri de stil, unele cu grad sporit de complexitate şi subtilitate.

'Intenţionăm să analizăm rezultatele la această simulare cu cele de la simularea organizată în luna decembrie, dar să facem şi corelaţiile necesare cu simularea organizată de MENCS în anul anterior.

De asemenea, vom monitoriza modul în care unităţile de învăţământ vor organiza interpretarea rezultatelor în raport cu elevii, dar şi cu părinţii', a mai spus reprezentantul ISJ Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel