Avocatul lui Cătălin Cherecheș rupe tăcerea. De ce refuză cu îndârjire extrădarea. "Am fost la el în vizită, la închisoarea din Augsburg"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Avocatul lui Cătălin Cherecheș rupe tăcerea. De ce refuză cu îndârjire extrădarea. "Am fost la el în vizită, la închisoarea din Augsburg" / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Avocatul lui Cătălin Cherecheș rupe tăcerea. De ce refuză cu îndârjire extrădarea. "Am fost la el în vizită, la închisoarea din Augsburg" / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Avocatul din Germania al lui Cătălin Cherecheş rupe tăcerea și spune care este starea fostului edil.

Avocatul din Germania al lui Cătălin Cherecheș a dezvăluit care este situația fostului edil din Baia Mare și ce face în acest moment în Germania.

VEZI ȘI: UPDATE: Procesul de extrădarea a lui Cherecheș merge mai departe. Cererea de strămutare, respinsă / De ce a fugit Cătălin Chercheș din România. Avocatul edilului: "Curtea de Apel Cluj s-a grăbit"

"Am fost la el în vizită, marți, la închisoarea din Augsburg și, astăzi (n.r. joi, 7 decembrie), el va fi transferat în închisoarea din Munchen. Noi nu am fost de acord cu o extrădare simplificată. Noi am și spus acolo la tribunal, când s-a prezentat mandatul de arestare european, că nu suntem de acord deloc cu extrădarea, dar toate motivele trebuie să le depunem la Procuratura Generală. Până când România nu trimite toată documentația de la proces, nu va fi nicio decizie de la Munchen", a declarat avocatul acestuia.

Întrebat de ce Cătălin Cherecheș refuză categoric să fie extrădat în România, avocatul acestuia a spus: "Nu vrea să fie extrădat. Nu vrea să vină (n.r. în România)".

România nu ar fi trimis toată documentația necesară în Germania

Astfel, avocatul acestuia a explicat că fostul edil nu vrea să fie încarcerat în țară, însă, cu siguranță își va petrece sărbătorile în închisoare. Atunci când a fost întrebat dacă Cherecheș a fost vizitat de mama sa sau de soție, apărătorul fostului edil a menționat că cele două vor veni în vizită în închisoarea din Germania până la finalul anului. Totodată, el a precizat că acolo nu sunt permise pachete cu mâncare, ci doar cu haine.

"Are voie să sune, dar aici, în Germania, este mai complicat. Nu se aprobă de foarte multe ori", spune avocatul lui Cătălin Cherecheș.

Acesta a mai spus că așteaptă mai multe documente de la statul român până în data de 3 ianuarie 2024.

"Nu au trimis suficient, nu am primit de 1 decembrie ceva de la Procuratura Generală din Munchen. Ei spun că au cerut acum și așteaptă până pe 3 ianuarie, iar din scrisoarea asta este de înțeles că încă nu a fost trimisă documentația necesară din România, nu suficient", a mai spus avocatul lui Cherecheș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel