Avocații nu vor mai putea fi plătiți din bani publici-Inițiativă legislativă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
nicusor paduraru pdl deputat
nicusor paduraru pdl deputat

O inițiativă legislativă pentru interzicerea angajării de avocați de către instituțiile publice centrale și locale care au structuri cu profil juridic va fi depusă luni la Parlament.

Deputatul Nicușor Păduraru vrea să modifice legea 215/2001 privind administrația publică locală, precum și să inițieze o lege nouă pentru instituțiile și autoritățile publice centrale. Păduraru susține că majoritatea instituțiilor publice ale administrației locale și centrale au angajat servicii externe de asistență juridică, pentru care s-au cheltuit sume importante de bani, care au depășit în anumite cazuri pe cele efectuate cu structurile juridice care funcționează în aparatul propriu.  Într-un raport al Curții de Conturi din acest an se arată  că astfel s-au cheltuit 275 de milioane de lei noi doar în ultimii doi ani de zile.

”Nu văd cum pot explica unii conducători de instituții publice faptul că plătesc din bugetul public sume imense pe avocați, deși au angajați funcționari publici cu rol de asistență juridică și reprezentare. Mai mult, acești consilieri juridici sunt evaluați an de an ca fiind excepționali. Dacă sunt excepționali de ce mai ai nevoie de avocați? ”, a declarat deputatul Nicușor Păduraru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel