Avocado, beneficii pe care nu le știai
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Avocado
Avocado
Avocado are în compoziţie 18 aminoacizi care participă la formarea proteinelor complexe, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. 

Avocado conţine cu 35% mai mult potasiu decât o banană. Acest mineral este extrem de important pentru aparatul cardiovascular. Consumul de avocado este benefic și pentru ochi, deoarece proprietățile lui pot absorbi razele ultraviolete ale soarelui, protejând astfel retina.

Pentru că are un conţinut bogat în vitaminele B1, B2 şi B3, acestea ajută corpul să transforme hrana în sursă de energie. De asemenea, niacina din avocado (vitamina B3) are proprietatea de a preveni apariţia inflamaţiilor în corp şi de a proteja arterele, întrucât menţine un nivel optim al colesterolului şi al trigliceridelor.

Bun și pentru slăbit

Avocado este bun și pentru slăbit, însă acest lucru poate fi realizat printr-un consum moderat care accelerează metabolismul și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge. Totuși, consumul excesiv de avocado poate avea un efect de îngrășare pentru unele persoane.

Mască pentru ten

În afară de beneficiile oferite prin consumul lui, avocado poate fi folosit și ca mască pentru ten și păr. Hidratează și revitalizează celulele, oferă flexibilitate pielii, precum și nutrienți importanți pentru scalp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel