Avocatul lui Dumitru Buzatu: Este momentul să se înțeleagă și care este adevărul domnului Buzatu
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Avocatul lui Dumitru Buzatu susține că în cadrul urmăririi penale a fostului președinte a CJ Vaslui nu a fost respectată procedura.

Cristian Winzer, avocatul lui Dumitru Buzatu, susține că publicarea imaginilor din timpul flagrantului DNA este ilegală, contestând totodată și veridicitatea unor stenograme apărute în spațiul public.

"Nu este vorba despre afirmații sau aprecieri pe care apărarea le face, ci de simple texte de lege care sunt extrem de clare. Procedura penală spune cu claritate și precizie că în cursul urmării penale întreaga procedură nu este publică, punct. Și atunci apare o întrebare simplă. De ce în cursul urmării penale apare în spațiul public și sunt preluate la nivel național, cu titluri și știri care de care mai entuziasmante, înregistrarea video și audio a momentului pretinsului flagrant? De ce apare draftul, atenție, draftul referatului DNA din 23 septembrie 2023 prin care se propune și ulterior se încuviințează, arestarea preventivă a domnului Buzatu?

De ce apare încheierea penală în care este confirmată cerea DNA de arestare și de ce apare în momentul de față în rechizitoriu, cu citate clare? Toată presa este plină de paragrafe, de citate din materialul de sesizare în instanța de judecată. Chiar jurnaliștii spun că aceasta este perspectiva procurorilor.

Avocatul lui Dumitru Buzatu: Cred că este momentul să se înțeleagă și care este adevărul domnului Buzatu

Din perspectiva domnului Buzatu, că până acum s-a spus doar adevărul acuzării și noi am evitat să avem vreo reacție publică, tocmai respectând un principiu care ne spune că procedura post urmării penale nu este publică, cred că este momentul să se înțeleagă și care este adevărul domnului Buzatu pentru că domnia sa este zugrăvit ca fiind un ticălos care în momentul de față vrea să și fugă în Ecuador, aflat fiind în custodia centrului de arestare preventivă de la IPJ Iași, plănuiește, potrivit acelorași informații scurse în presă, să influențeze martorii care au fost audiați.

Acestea sunt chestiuni care prin grija celor interesați se scurg în presă în ideea de a fundamenta mâine, spre exemplu, convingerea unui judecător de cameră preliminară că se impune ca ticălosul domnul Buzatu să rămână în stare de arest. Până a analiza dacă aceste informații scurse în presă sunt sau nu adevărate noi trebuie să vedem dacă mijloacele de probă prin care s-ar fi procedat la supravegherea tehnicii domnului Buzatu, aflat fiind în custodia IPJ Iași, sunt sau nu legale", a spus Cristian Winzer, avocatul lui Dumitru Buzatu, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel