Avertisment BNR: "Atac de tip spoofing". Ce faci dacă ești sunat și ți se cer date de card sau cereri de împrumut
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Avertisment BNR: "Atac de tip spoofing". Ce faci dacă ești sunat și ți se cer date de card sau cereri de împrumut / Foto: Agerpres
Avertisment BNR: "Atac de tip spoofing". Ce faci dacă ești sunat și ți se cer date de card sau cereri de împrumut / Foto: Agerpres
BNR îi avertizează pe români asupra unui atac cibernetic de tip "spoofing" prin care românii sunt sunaţi şi li se cer date de card sau cereri de împrumut.

Banca Națională a României (BNR) îi avertizează pe români asupra unui atac cibernetic de tip "spoofing", prin care li se pot cere date personale de către persoane care pretind că vorbesc din partea BNR.

"Banca Națională a României a primit o serie de sesizări care semnalau utilizarea numerelor de contact telefonice indicate pe pagina website a BNR (021 313 04 10 sau 021 315 27 50) de către persoane care pretindeau că vorbesc din partea BNR, în legătură cu presupuse împrumuturi online făcute pe numele celor apelați. Se solicitau date personale, sub diverse pretexte (confirmarea unor cereri de împrumut, ștergerea împrumutului din sistem, date de card etc., în funcție de răspunsurile date de cel contactat).

Atragem atenția că aceste apeluri nu au fost inițiate din rețeaua telefonică a BNR și reiterăm faptul că Banca Națională a României, în calitatea sa de bancă centrală a țării, îndeplinește atribuții reglementate expres de Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României, și nu este abilitată să ofere populației produse sau servicii de creditare.

Ce faci dacă ești sunat și ți se cer date de card sau cereri de împrumut

Este important să nu se dea curs solicitărilor de acest tip, venite din partea unor persoane care pretind că sunt salariați sau reprezentanți ai BNR și care invocă pretinse împrumuturi solicitate/aprobate/acordate de BNR, și solicită date sau documente cu caracter personal sau transferuri de bani în diferite scopuri.

Totodată, BNR a sesizat poliția în legătură cu utilizarea frauduloasă a numerelor de telefon și a numelui BNR", transmite BNR într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?