Avertisment al ministrului britanic al Sănătății: ”Trebuie să învețe să trăiască cu COVID ca și cum ar rămâne pentru TOTDEAUNA”
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels
Ministrul Sănătății i-a avertizat pe britanici că ar trebui să ”înveţe să trăiască cu COVID-19 ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi”.

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu COVID-19 ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat joi ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid, adăugând că Marea Britanie a luat-o înaintea altor ţări, prin ridicarea decisă de guvern a măsurilor anticoronavirus, transmite Reuters, citat de Agerpres. 

"Trebuie să învăţăm să trăim cu el. Din păcate oamenii mor şi de gripă: într-un an cu gripă virulentă se pot pierde, din păcate, circa 20.000 de vieţi, dar nu închidem toată ţara", a declarat Javid pentru Sky News.

COVID-19 rămâne

"COVID-19 nu pleacă. Va rămâne cu noi mulţi, mulţi ani, poate pentru totdeauna, şi trebuie să ne obişnuim să trăim cu el...Cred că ne aflăm în fruntea Europei în tranziţia de la pandemie la endemie şi deschidem calea prin a arăta lumii cum poţi trăi cu COVID-19", a spus ministrul britanic al sănătăţii.

Întrebat dacă doreşte să candideze pentru postul de premier pentru a-l înlocui pe Boris Johnson, contestat din cauza scandalului Partygate, Javid a replicat că "nu au loc alegeri" pentru conducerea conservatorilor.

"Nu au loc alegeri pentru leadership. Avem un prim-ministru care îşi continuă activitatea", a spus el.

Citește și: Pfizer asigură că pastila sa anti-COVID-19 este eficientă şi împotriva Omicron

Peste 19.000 de cazuri înregistrate într-o zi în România

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.105 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  43 decese, dintre care 4 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Este un record absolut de infectări în România în doar 24 de ore. Precedentul record a fost stabilit pe 19 octombrie 2021, când au fost înregistrate 18.863 cazuri. Tot atunci, au fost 574 de decese. 

Citește aici mai multe: Bilanţ COVID-19, 20 ianuarie 2021. Record ABSOLUT de infectări, peste 19.000 cazuri noi

Vezi și: Nou efect secundar al infectării cu COVID-19, descoperit la BĂRBAȚI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel