Data publicării:

Avem cifrele: Cum ar vota românii dacă mâine ar fi alegeri. PNL se menține constant în sondaje și după ce nu mai are premierul

Autor: Darius Muresan | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
PNL se menține constant în sondaje și după ce nu mai are funcția de premier, arată date ale unui sondaj inter. Totuși, AUR îi suflă în ceafă pentru poziția secundă. PSD conduce „clasamentul” în timp ce un alt partid e la limita intrării în Parlament.

Potrivit unui sondaj de opinie intern, PNL se menține în jurul a 20 la sută intenție de vot. Practic, PNL rămâne constant în preferințele alegătorilor și după rocada de la guvernare, când a cedat funcția de premier către PSD. 

Rezultatele cercetării infirmă, așadar, opiniile potrivit cărora PNL ar fi urmat să scadă în sondajele de opinie odată cu cedarea funcției de prim-ministru. Indirect, acest scor arată că liberalii nu au fost asociați în mod direct cu măsurile de echilibrare bugetară.

Potrivit sondajului, celelalte partide se situează la următoarele cote: PSD – 30%, AUR – 20%, USR – 14%, UDMR – 5%. Dintre toate acestea, doar PSD scade ușor, această evoluție fiind pusă de specialiști pe seama asocierii cu măsurile de guvernare. 

Totodată, AUR atinge pragul de 20%, dar fără să devină o amenințare reală pentru partidele de guvernare, așa cum s-a speculat pe spațiul public. Scorurile celorlalte partide rămân la cotele obișnuite. 

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 4-10 septembrie, pe 1032 de respondenți, iar metoda folosită a fost CATI.

2. -imagine fara descriere- (screenshot-2023-09-17-125928_54694000.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel