Autostrada Sibiu-Pitești, în moarte clinică. Vezi alte trasee luate în calcul
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp
autostrada-a1-3
autostrada-a1-3

În timp ce autostrada de la Sibiu la Piteşti este tot mai departe de realitate, căci este foarte scumpă şi ar consuma toţi banii europeni alocaţi din tranşa 2014-2020, drumarii susţin amenajarea unei şosele de mare viteză între Sibiu şi Braşov.

Noua variantă a autostrăzii Nădlac – Bucureşti devine tot mai viabilă prin amenajarea unei autostrăzi între Braşov şi Sibiu, pe la Făgăraş, în defavoarea tronsonului Sibiu – Piteşti.

Cu o săptămână în urmă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis milita pentru această variantă pe care i-a prezentat-o şi premierului Victor Ponta. Acum și noul preşedinte al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Narcis Neaga, susţine autostrada înspre Braşov şi nu înspre Piteşti.

Sebeș-Turda și Brașov-Bacău, alte autostrăzi luate în calcul

„Trebuie să găsim alte soluţii pentru a face legătura Coridorului IV rutier cu Bucureştiul. Am identificat varianta autostrăzii Sibiu-Braşov şi atunci Coridorul IV va avea traseul prin Braşov. Apoi, autostrada Sibiu-Piteşti este prevăzută a se realiza până în anul 2020 pe fonduri europene, însă este foarte scumpă, aproximativ 3,5 miliarde euro. Dacă am include această autostradă în Programul Operaţional Sectorial Transport 2014-2020, ne-ar consuma toţi banii alocaţi în exerciţiul financiar. Am luat în calcul şi autostrada Sebeş-Turda, din bani europeni, aflată în licitaţie şi cu termen de depunere a ofertelor 1 octombrie. În acelaşi timp, ne gândim şi la viitoarea autostradă Braşov-Bacău, finanţată tot din bani europeni”, a precizat şeful CNADRN. Porţiunea de la Sibiu la Piteşti urma să se execute între 2014 şi 2020.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel