Data actualizării:
Data publicării:

Autostradă prăbușită în SUA, după ce o cisternă a luat foc / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
O autostradă din Philadelphia s-a prăbușit, după ce o cisternă încărcată cu substanță pe bază de petrol a luat foc.

În dimineața zilei de 11 iunie 2023, un incendiu de vehicul sub Autostrada I-95, lângă ieșirea Cottman Avenue din nord-estul Philadelphiei, a provocat prăbușirea unei părți a autostrăzii. Rapoartele preliminare arată că în incendiu a fost implicată un autocisternă. Poliția de stat din Pennsylvania a închis I-95 în ambele direcții în jurul zonei, scrie phila.gov.

Departamentul de Pompieri din Philadelphia a reușit să stingă incendiul. Mai multe agenții municipale și de stat răspund pentru a aborda impactul asupra rezidenților din zonă și călătorilor afectați de închiderea drumului.

Youtube video image

Cisterna, care transporta un produs pe bază de petrol, este încă prinsă sub autostrada prăbușită, a declarat guvernatorul Pennsylvania, Josh Shapiro, la o conferință de presă duminică după-amiază. Acesta a adăugat că autoritățile lucrează pentru a identifica orice persoană sau persoane prinse în incendiu și prăbușire, care a avut loc la ora șase dimineața.

Repararea autostrăzii va dura probabil „un număr de luni”, a remarcat Shapiro. El a spus că biroul său „căută alternative pentru a conecta drumul dincolo de ocoliri” și lucrează cu parteneri federali în această problemă.

Porțiunea distrusă a autostrăzii este „probabil cea mai aglomerată interstatală din Commonwealth”, tranzitate de aproximativ 160.000 de vehicule zilnic, potrivit secretarului Departamentului pentru Transporturi din Pennsylvania, Mike Carroll.

„Îi sfătuim rezidenții să evite zona și să planifice rute alternative de călătorie”, a spus primarul din Philadelphia, Jim Kenney, în conferința de presă.

„Pe lângă închiderea drumurilor, ne așteptăm la întârzieri la colectarea gunoiului și rutele autobuzelor SEPTA în zonă”, a spus el, referindu-se la Autoritatea de Transport din Pennsylvania de Sud-Est.

„Mulțumesc Domnului că niciun șofer care se afla pe I-95 nu a fost rănit sau murit”, a mai spus guvernatorul statului, potrivit CNN.

Cauza și împrejurările în care s-a produs incendiul rămân în curs de investigare, potrivit oficialilor.

Cu o seară în urmă, Derek Bowmer, șeful batalionului pentru Departamentul de Pompieri din Philadelphia, a declarat că „Pare că avem multă căldură și foc puternic sub pasajul subteran”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel