Autorul sângerosului atac din Chicago soldat cu 4 morți, acuzat de omor calificat / Victimele dormeau la momentul atacului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Un bărbat în vârstă de 30 de ani din Chicago a fost acuzat de omor calificat după ce patru persoane au fost împușcate mortal într-un tren, potrivit autorităților locale. 

Suspectul, identificat de Poliția din Forest Park drept Rhanni Davis, se confruntă cu patru capete de acuzare pentru omor săvârșit cu intenție (first-degree murder).

Incidentul s-a petrecut luni dimineața, cu puțin înainte de ora 05:30 (ora locală), într-un tren al Blue Line, care traversează suburbiile din Forest Park, Chicago.

Victimele dormeau la momentul atacului

Potrivit poliției, victimele păreau să doarmă în momentul atacului. Trei dintre acestea au fost declarate decedate la fața locului, în timp ce a patra a murit ulterior la spital.

Autoritățile au reușit să identifice două dintre victime: Simeon Bihesi, în vârstă de 28 de ani, și Adrian Collins, în vârstă de 60 de ani. Biroul medicului legist din Cook County a confirmat ulterior că o altă victimă era o femeie de 64 de ani, pe nume Margaret Miller. A patra victimă, un bărbat, nu a fost încă identificată.

Christopher Chin, șef adjunct al Departamentului de Poliție din Forest Park, a descris incidentul ca fiind un "act de violență aleatoriu". El a precizat că atacatorul a împușcat cele patru victime în timp ce acestea dormeau, fără ca între acestea să existe vreo legătură sau vreun conflict anterior. „Nu a fost vorba de un jaf și nu părea să fie implicat într-o ceartă cu cineva”, a adăugat Chin.

Marți, procurorul Kim Foxx a catalogat incidentul drept "inexplicabil" și a anunțat oficial acuzațiile împotriva suspectului. "Este îngrozitor", a declarat Foxx. "Căutăm răspunsuri", a mai spus acesta.

Poliția a menționat că imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum atacatorul a traversat mai multe vagoane ale trenului, împușcând patru pasageri care păreau să doarmă în vagoane diferite. Victimele nu erau așezate una lângă alta.

Suspectul urmează să se prezinte în fața instanței miercuri.

Linia Blue Line, operată de Chicago Transit Authority, funcționează non-stop și leagă suburbia Forest Park de Aeroportul Internațional O'Hare din Chicago, fiind parte din al doilea cel mai mare sistem de transport public din Statele Unite.

În contextul în care violența armată este frecventă în Statele Unite, acest incident este unul dintre multele care atrag atenția asupra problemelor de securitate. Tot marți, în Louisiana, poliția a arestat un băiat de 11 ani, acuzat de uciderea fostului primar al orașului și a fiicei acestuia, scrie BBC.

Suspectul fusese reținut încă de luni

Poliția, alertată de un apel la serviciile de urgență foarte devreme într-o zi de sărbătoare în Statele Unite, Ziua Muncii - prima zi de luni din septembrie, a precizat că a descoperit cele patru victime în stația Forest Park, punctul terminus al liniei albastre. Trei persoane au fost declarate moarte la sosirea serviciilor de urgență, iar a patra a murit la spital.

”Victimele erau toate pasageri ai acestui tren”, a declarat șeful adjunct al poliției din Forest Park, Christopher Chin, într-o conferință de presă.

Citește mai multe aici: https://www.dcnews.ro/patru-persoane-impuscate-mortal-intr-un-tren-la-periferia-chicago-suspectul-a-fost-retinut_970356.html.

”Acest lucru este evident șocant. Știi, este neobișnuit aici să avem o astfel de împușcătură în masă, mai ales atât de aproape de casă, pe care o investigăm de fapt într-o sărbătoare. Așadar, este justificat ca oamenii să se simtă nesiguri”, a declarat Chin, potrivit CBS.

”Este o situație oribilă. Este cu siguranță ceva ce nu vrei să te trezești. Este o luni dimineața într-o zi de sărbătoare. Toată lumea ar trebui să se bucure de timpul liber, de timpul petrecut cu familiile lor. Este Ziua Muncii, așa că, de fapt, trebuie să fim aici pentru a aborda o situație ca aceasta, este oribil.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel