Data publicării:

Autoritățile ruse de ocupație s-ar fi retras de pe malul stâng al râului Nipru. Ucrainenii au lovit puternic un aerodrom folosit de armata rusă în Herson / video + foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Oficialii ruși din regiunea Herson s-ar fi retras din orașul Oleshky.

Canalul Telegram „Donbas Operative” a atras atenția asupra faptului că administrația rusă de ocupație din prima linie Oleshok (Oleshky) s-a mutat 22 de kilometri mai la sud, la Velyka Kopan, scrie Khersonline.

Decizia autorităților ruse a fost raportată și pe www.liveuamap.com, site care arată în timp real evoluția războiului din Ucraina la nivel de hartă.

De curând, Forțele Armate ale Ucrainei au preluat controlul asupra râului Nipru, care curge pe lângă Oleșok, dar în prezent nu se pune problema unei tentative de eliberare a orașului.

Reamintim și că Ucraina a raportat, săptămâna trecută, pierderi uriașe în rândul soldaților și echipamentelor Federației Ruse din regiunea Herson, după o contraofensivă surpriză a Kievului în care militarii au atins mai multe localității, printre care Krynky, Poima și Pidstepne.

CITEȘTE ȘI         -        Ucraina a distrus un sistem de rachete Panțir. Primele clipuri cu soldații ucraineni care luptă pe malul stâng al râului Nipru / video

Alte postări de pe Telegram sugerează că soldații ucraineni continuă acțiunile active de luptă la sud și la est de satul Krynky. Forțele armate ale Ucrainei ar fi realizat progrese suplimentare, extinzându-și marginal controlul teritorial spre sud.

De asemenea, tot de curând ucrainenii au reușit să lovească un aerodrom civil ale cărui hangare erau folosite de forțele ruse. Imaginile cu lovitura au apărut pe rețelele de socializare, inclusiv pe X.

CITEȘTE ȘI        -      Imaginile zilei cu luptele dintre ucraineni și ruși din pădurile de pe malul stâng al Niprului / Kievul forțează înaintarea spre Crimeea / video

Situația pentru ucraineni rămâne tensionată însă în zona Avdiivka, acolo unde rușii încearcă de câteva luni să încercuiască orașul și să-l ocupe. Ultimele evoluții arată progrese ale forțelor ruse la nord-vest de oraș, încercând să blocheze căile de acces către acesta.

Mai la nord, însă, ucrainenii au reușit un mic progres în direcția Horliivka, după ce au avansat în estul localității Pivdenne. Conform UkraDailyUpdate, soldații ucraineni au intrat parțial în teritoriul din Donbass ocupat de Rusia încă din 2014.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Gen Lt. (r) Ben Hodges: După nouă ani în care au avut toate avantajele, rușii nu controlează mai mult de 19% din teritoriul Ucrainei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel