Data publicării:

Autoritățile daneze, semnal de alarmă asupra riscului de alunecări de teren după ce doi copii au fost prinși sub nisip

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ/ Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ/ Sursa foto: Pexels
Autoritățile din Danemarca au emis un avertisment privind riscul alunecărilor de teren în regiunile costiere, după ce doi băieți de 9 și 12 ani au fost prinși sub nisip pe o plajă din Iutlanda de Nord în weekend.

Doi băieţi de nouă, respectiv 12 ani săpau duminică într-o dună de nisip pe o plajă din regiunea Iutlanda de Nord în momentul în care duna s-a prăbuşit şi cei doi minori au fost prinşi sub nisip.

Cei doi băieţi, care erau în vacanţă cu familiile lor, au rămas prinşi sub nisip pentru aproximativ 40 de minute, timp în care oamenii care se aflau pe plajă au săpat ca să-i scoată la suprafaţă, potrivit presei daneze. Copiii au fost transportaţi la spital în stare gravă, a precizat Poliţia daneză duminică seară.

Într-un incident separat, un alt băiat a fost surprins duminică de o alunecare a unei dune în sud-vestul Iutlandei, dar a fost salvat rapid şi este nevătămat.

Vă cerem să daţi dovadă de prudenţă în zonele cu dune în urma alunecărilor de teren survenite ieri pe coasta de vest, au transmis serviciile de urgenţă din Iutlanda de Nord într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X.

Serviciile de urgenţă le-au cerut oamenilor să nu se abată de la drumurile marcate, să-şi supravegheze copiii să nu escaladeze dunele abrupte şi să nu sape găuri în nisip. Autorităţile din sud-vestul Iutlandei au precizat că, în urma ploilor torenţiale recente, dunele de nisip au devenit instabile, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel