Autocar cu 33 de persoane, răsturnat în Arad. S-a activat Planul roşu de intervenţie / Update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un autocar în care se aflau 33 de persoane s-a răsturnat, sâmbătă seară, la ieşirea din Buteni spre Cuied, anunţă ISU Arad.

Update 2

Nouă persoane din autocarul care s-a răsturnat au fost transportate la spital.

Nouă persoane din cele 33 aflate în autocarul care s-a răsturnat, sâmbătă, în judeţul Arad au fost transportate la spital, având răni care nu le pun în pericol viaţa, în timp ce majoritatea celorlalţi pasageri sunt transportaţi la Primăria Buteni pentru a aştepta altă variantă de a-şi continua drumul. 

Update

Cinci victime au fost transportate la spital, iar alte două primesc îngrijiri medicale la faţa locului, după ce un autocar în care se aflau 33 de persoane s-a răsturnat, sâmbătă seară, pe DJ 792C, în afara localităţii arădene Buteni.

Conform datelor comunicate de IGSU, în urma accidentului au rezultat şapte victime, cinci dintre acestea fiind transportate la spital în stare de conştienţă. La acest moment, alte două persoane sunt asistate medical la faţa locului, arată sursa citată. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţelor Arad şi Timiş a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Astfel, la fata locului au fost trimise o unitate de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru transport victime multiple, 10 ambulanţe SMURD şi 6 ambulante ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad. Totodată, alte 3 autospeciale pentru transport victime multiple de la ISU Timiş au fost trimise în sprijin, anunţă IGSU.

Conform datelor comunicate anterior de ISU Arad, autocarul este răsturnat pe partea stângă la un metru adâncime într-un şanţ.

'Din primele informaţii, este vorba de un autocar cu 33 de persoane (1 şofer+32 de pasageri), care s-ar fi răsturnat într-un şanţ. (...) Autocarul este înmatriculat în judeţul Timiş şi efectua un transport turistic. Testarea cu aparatul alcooltest a şoferului a indicat că acesta nu consumase alcool. Şoferul este un bărbat de 50 de ani, din Periam, judeţul Timiş', a transmis IPJ Arad. 

Știrea inițială

Conform sursei citate, s-a activat Planul roşu de intervenţie. Intervenţia este în dinamică.

La faţa locului intervin forţe şi mijloace ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş al judeţului Arad cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare şi o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal şi victime, un echipaj SMURD TIM, 10 SMURD B2, cu sprijin de la SAJ (o ambulanţă C şi 9 ambulanţe tip B).

De asemenea, din ordinul IGSU, ISU Timiş a dislocat 3 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple şi 3 echipaje de prim ajutor tip B.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel