Au vandalizat afișele unei campanii împotriva discriminării homosexualilor, s-au filmat și au postat clipul pe YouTube - VIDEO
PSI România a inițiat o campanie outdoor controversată. În afișele folosite, alături de un bebeluș, găsim și următorul text: “Orientarea sexuală nu este o alegere, nu este o boală”. Bebelușul are scris pe brățara de la mână „homosexual”. Imaginea este cunoscută internauților din altă campanie internațională. Aceasta a fost prima controversă. Dar PSI susține că deține drepturile de a folosi fotografia respectivă. A doua controversă a apărut când, sub denumirea de „Operațiunea apărați copiii de propaganda homosexuală”, un grup de persoane au șters cu spray negru părți ale mesajului, el rămânând sub forma „Orientarea sexuală este o alegere, este o boală”. Iar pe brățara copilului au lăsat vizibil numai „om” (vezi video mai jos).
Orasele in care gasim aceste afise sunt: Bucuresti, Iasi, Brasov, Timisoara, Constanta, Craiova. Cristian Branea, manager proiect in cadrul organizatiei PSI Romania, a declarat că PSI/Romania prin programul „Eu sunt! Tu?” a organizat aceasta campanie sociala de educare pentru a contribui la schimbarea sau corectarea anumitor pozitii negative despre orienarea sexuala, homosexualitate si persoanele ce apartin minoritatilor sexuale. In principal vrem sa adresam doua din cele mai comune erori despre homosexualitate comunicand ca orientarea sexuala (desi si homosexualitatea) nu este o alegere si nici o boala. Chiar daca identitatea sexuala umana ajunge sa se exprime mult mai traziu in viata, ea este totusi conditionata inca de la nastere. Cu alte cuvinte, asa ne nastem. Nimeni nu isi alege sau schimba orientarea sexuala dupa plac, oricand si oricum doreste indiferent de presiunile din exterior”.
Conceptul vizual al acestei campanii este obtinut de la Organizatia canadiana Fondation Emergece, care l-a folosit in 2007 intr-o campanie anti-homofobie de mare impact. Cristian Branea susține că „PSI Romania are drepturile de a folosi imaginea respectiva, iar campania se desfasoara cu aprobarea finantatorului (EEA Grants) dar si a Ministerului de Finante (unitatea de management a EEA Grants in Romania). Acolo unde legislatia locala o cere explicit, primariile si-au dat avizele pentru campanie. Exceptie a facut Clujul, unde primaria a facut presiuni informale la nivelul firmelor locale de publicitate outdoor pentru ca aceasta campanie sa nu aiba loc, motiv pentru care a fost sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News