Data publicării:

Au început pregătirile pentru Revelionul pe stil vechi 2024. Rețetă simplă de şalău în crustă de susan cu sos olandez

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Abhinav Sharma: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/avere-boga-ie-bunastare-frunze-19658819/
Fotografie de la Abhinav Sharma: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/avere-boga-ie-bunastare-frunze-19658819/
Urmează Revelionul pe stil vechi.

Unele restaurante din Tulcea fac ultimele pregătiri pentru Revelionul bătrân, care se va marca în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar unul dintre hotelurile din Deltă, care a oferit un pachet special pentru această sărbătoare, mai are doar câteva camere libere. Managerul unei unităţi de cazare din oraşul Tulcea, Raluca Cacencu, a declarat pentru Agerpres că în fiecare an hotelul pe care-l conduce organizează Crăciunul şi Revelionul bătrân.

'Eu am un tată ucrainean şi o mamă tătăroaică. Am fost foarte apropiaţi de ambele religii şi fiind mai aproape, geografic vorbind, de părinţii tatălui meu, ucraineni, am făcut toate sărbătorile după calendarul vechi. Ca amuzament, eu am aflat că Moş Crăciun vine pe 25 decembrie când m-au dus părinţii la şcoală, în clasa I. Când am crescut am ţinut sărbătorile vechi', a afirmat Raluca Cacencu.

Pentru Revelionul pe stil vechi, meniul pregătit în restaurantul din oraşul Tulcea include o gustare, friptură, peşte, desert şi băutură, preţul fiind de 250 de lei.

'În meniu, avem un file de şalău în crustă de susan cu sos olandez. Reţeta e simplă. Tranşez şalăul, îl condimentez, îl dau prin făină, ou şi susan. Prăjim şalăul, îl tapetăm pentru a nu rămâne uleios şi apoi îl montăm în farfurie', a explicat Ionela Velniciuc, angajată ca bucătar.

De altfel, un hotel din Delta Dunării care a oferit un pachet promoţional în perioada 12 - 14 ianuarie mai are doar câteva camere libere. Pachetul include cazare pentru două nopţi, mic dejun şi cină festivă şi costă de la 1.250 de lei până la peste 1.600 de lei, în funcţie de camera preferată. Şi ruşii lipoveni din judeţul Tulcea se pregătesc de sărbătoare, însă ei nu vor petrece în noaptea dintre ani, în contextul în care preceptele religioase le interzic să intre în biserică după o petrecere. În prima zi a noului an bătrân este Sfântul Vasile şi abia după ce merg la biserică şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru încă un an cu sănătate, lipovenii îşi deschid casele şi petrec, pe mesele de sărbătoare ei având răcituri cu hrean, sarmale, friptură şi cozonaci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel