Au coborât cu 64 km/h pe gheața plină de obstacole
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Etapa de deschidere din Saint Paul a Campionatului Mondial Red Bull Crashed Ice  a fost câștigată cu greu de canadianul Kyle Croxall, în fața unei mulțimi  înghețate, dar entuziaste de 80.000 de spectatori. Canadianul s-a impus, după o luptă captivantă, în fața campionului en-titre Arttu Pihlainen din Finlanda, clasat pe locul doi, precum și în fața canadianului clasat pe locul al treilea, Scott Croxall.

Kyle Croxall a avut o tură fără greșeală în finala etapei de deschidere Red Bull Crashed Ice pe pista de gheața de 406 de metri plină de obstacole, hopuri și curbe care te lasă cu gura cascată, reușind să încheie șirul de trei curse câștigate la rând al lui Pilhainen. Finlandezul și-a pierdut echilibrul la o săritură aproape de final și a intrat dur în plăcile de protecție, reușind ulterior să revină pe locul doi, pe care-l pierduse în favoarea lui Scott Croxall.

Cei 64 de finaliști din 24 de țări au parcurs cel mai solicitant traseu din istoria Red Bull Crashed Ice, ce s-a întins de la Catedrala Saint Paul către țărmurile Mississippi-ului înghețat, încurajați de o mulțime frenetică, în ciuda ninsorii și temperaturilor care au scăzut sub zero grade.

Spectatorii au avut posibilitatea de a urmări numeroase căzături monumentale pe circuitul de mare viteză, atingând viteze de 64 de Km/h, standardul de competiție trecând la un alt nivel față de cel din 2011. Cinci din cei 19 americani au trecut de runda de 32, dar au fost depășiți de europenii cu mai multă experiență.

“A fost o cursă nebună”, a declarat Kyle Croxall, un canadian impozant, care, deși obosit, a zâmbit când a dobândit a treia victorie din cariera și prima de la deschiderea sezonului 2011, din Munchen. “Arttu e atât de greu de învins. Saint Paul a oferit un eveniment grozav. A fost cel mai greu traseu de până acum. Fanii au fost grozavi. Din momentul în care au ieșit americanii, au încurajat cea mai apropiată țară. Asta ne-a însuflețit pe noi (canadienii) pentru finală.”

Americanul Cameron Naasz a câștigat premiul MINI Rookie pentru cel mai bun nou-venit. Campionatul mondial merge acum în Valkenburg pe 3-4 februarie. Orașul olandez va găzdui pentru a doua oara o cursă.

[caption id="attachment_148123" align="alignleft" width="300" caption="Red Bull Crashed Ice Newsroom"][/caption]

Rezultate: 1. Kyle Croxall (CANADA),

2. Arttu Pihlainen (FINLANDA),

3. Scott Croxall (CANADA),

4. Paavo Klintrup (FINLANDA),

5. Fabian Mels (GERMANIA),

6 Kilian Braun (ELVETIA),

7. Lari Joutsenlahti (FINLANDA),

8. Jim De Paoli (ELVETIA),

9. Adam Horst (CANADA),

10. Kim Muller (ELVETIA).

Următoarele competiții ale anului 2012 sunt planificate pentru 13-14 ianuarie -Saint Paul (SUA), 3-4 februarie - Valkenburg (OLANDA), 17-18 februarie Are (SUEDIA), 16-17 martie - Quebec (CANADA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel