Atleții români, 6 medalii de aur în prima zi a Campionatelor Balcanice
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
Nicoleta-Grasu
Nicoleta-Grasu

Delegația României, prezentă la cea de-a 66-a ediție a Campionatelor Balcanice de atletism, care se desfășoară în orașul bulgar Stara Zagora, a obținut în prima zi a competiției șase medalii de aur, prin Mihai Donisan (înălţime), Carmen Toma (triplusalt), ştafeta masculină de 4x100 m, Adelina Pastor (400 m), Dorina Korozi (800 m) şi Nicoleta Grasu (disc).

"Tradiţionala competiţie, cea mai veche întrecere internaţională din lume după concursul olimpic, constituie, anul acesta, şi o ultimă verificare pentru Mondialele de la Moscova, de luna viitoare, în această perspectivă Mihai Donisan, la săritura în înălţime, reuşind să îndeplinească pretenţiosul barem A pentru CM, 2,31 m. Şi la triplusalt, medaliata de la Universiada de vară, Carmen Toma, a reuşit un rezultat excepţional, impunându-se cu 14,56 m, în timp ce ştafeta masculină de 4x100 m, alcătuită practic din juniori (Madaras, Teofilescu, Terpezan şi Ceici) a obţinut o surprinzătoare victorie, cu 40'03/100, mult aşteptată", a declarat în exclusivitate pentru Agerpres secretarul general al FRA, Cătălin Ganera, care a ţinut să o felicite şi pe Mirela Lavric, învoită de la Balcaniadă, pentru a participa la puternicul concurs de la Londra, unde s-a clasat pe un remarcabil loc 2 la 800 m, cu o performanţă de excepţie - 1'59'79/100.

Nicoleta Grasu - 56,05 m la disc, Adelina Pastor - 52'76/100 la 400 m şi Dorina Korozi - 2'05'60/100 la 800 m au obținut celelalte victorii pentru delegația României.

Într-un clasament pe echipe provizoriu, întocmit după prima zi a Campionatului, România se află pe locul secund la feminin, după gazde, și pe locul al treilea la masculin, atleții români fiind devansați de sportivii din Bulgaria și Turcia.

La competiţie participă toate cele 12 ţări membre ale ABAF: Bulgaria, România, Turcia, Grecia, Croaţia, Serbia, Republica Moldova, Bosnia-Herţegovina, Macedonia, Muntenegru, Armenia şi Albania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel