Atenționare privind curele de slăbire și dietele vegane. Medicul Dan Dumitrașcu: Dorința noastră este ca oamenii să aibă aceste specii în intestin / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie de la Annushka  Ahuja: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sport-abdomen-stomac-sanatate-7991934/
Fotografie de la Annushka Ahuja: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sport-abdomen-stomac-sanatate-7991934/
Medicul Dan Dumitrașcu, profesor la UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, a spus ce înseamnă un intestin sănătos.

Dan Dumitrașcu, medicul care face parte și din conducerea Organizației Mondiale de Gastroenterologie, a vorbit despre importanța microbilor din intestin.

„Cu cât sunt mai multe specii de microbi în intestin, cu atât intestinul este mai sănătos. Un șoarece care nu are microbi deloc este inapetent, este expus la boli. Dorința noastră este ca oamenii să aibă cât mai multe specii bacteriene, adică să fie o diversitate. Noi dorim să avem un colon cât mai bogat în specii. Când se face cură de slăbire, când se ține dietă vegană, când avem ceva boli, se reduce și acest spectru. Este urmat acest lucru de afectări de sănătate? Uneori da. Dacă dăm șobolanilor scaun cu microbi intestinali de la oameni depresivi, fac și ei depresie. Așa cum dacă le dăm șobolanilor scaun de la oameni obezi, îi îngrășăm și pe aceștia”, a spus profesorul Dan Dumitrașcu la DC Medical și DC News, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

Răspunsul complet este la minutul 28:

Prof. dr. Dan L. Dumitrascu este medic primar medicină internă şi gastroenterologie, șeful Clinicii Medicală II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Este membru titular al Academiei de Științe Medicale, Chairman al Comitetului Societăţilor Naţionale al Uniunii Europene de Gastroenterologie, Preşedinte EAGEN, Preşedinte de onoare al Societăţii Române de Neurogastroenterologie, Preşedinte al Societăţii de Medicină Biopsihosocială din România.

În ultimii ani, a îndeplinit şi funcţiile de preşedinte al Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie, de Chairman International Liaison Committee al Rome Foundation, de vicepreşedinte al European Society of Clinical Investigations, de prorector al UMF „Iuliu Hațieganu” etc. A  publicat peste 350 de studii în reviste medicale de specialitate din țară și din străinatate și peste 20 de cărți, fiind o personalitate marcantă a lumii medicale românești, recunoscut pentru activitatea sa în domeniul  neurogastroenterologiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel